Vragen aan Ivo  

Welke boom? - 4 juli 2016

Welke boom? - PlantPlezier.nl

Hallo Ivo, Ik heb een klein, smal tuintje in de oude binnenstad van Appingedam. Nu wil ik een doorkijkje creëren door een boom te plaatsen naast de drie meter hoge muur. Ik zoek een boom met een mooie kroon en ook een mooie afhangende tak waar je onderdoor kunt kijken/lopen en zo een sprookjesachtige sfeer krijgt. Weet jij een geschikte boom?


Bomen kiezen is echt iets heel persoonlijks en heeft soms ook te maken met de omstandigheden zoals bodem, buren enzovoort.

Bij een sprookjesachtige sfeer denk ik aan een boom met wat fijner en niet te donker blad. Een wat wuivende boom met een prachtige gele bladverkleuring in het najaar is de Valse Christusdoorn, de Gleditsia triacanthos ‘Sunburst’. Het blad doet varenachtig aan. Erg mooi, maar het is aan jou of jij dat ook vindt is natuurlijk. Misschien ben je meer fan van de sprookjes waarin grote zware bomen een rol spelen. Bomen als een kastanje, beuk of walnoot. 😉

Meer vragen aan Ivo:

Vragen aan Ivo - 23 mei 2016

Hoi Ivo, Ik wil je graag een vraag stellen over ons perzikboompje. We zijn twee jaar geleden verhuisd en hebben zoveel mogelijk uit de vorige tuin meeverhuisd. Dit perzik boompje heeft één keer perziken gegeven in het eerste jaar en nu heeft hij voor het tweede jaar op rij gekrulde bladeren gekregen na afloop van zijn bloesem. Heb jij een tip voor ons?

Lees het antwoord van Ivo »

Vragen aan Ivo - 5 mei 2016

Mag je een kersenboom en een pruimenboom in één bak zetten?

Lees het antwoord van Ivo »

  Nieuwsbrief  

Ontvang al het leuks van PlantPlezier elke week in je mailbox!