Vragen aan Ivo  

Gekruld blad Perzikboom - 23 mei 2016

Gekruld blad Perzikboom - PlantPlezier.nl

Hoi Ivo, Ik wil je graag een vraag stellen over ons perzikboompje. We zijn twee jaar geleden verhuisd en hebben zoveel mogelijk uit de vorige tuin meeverhuisd. Dit perzik boompje heeft één keer perziken gegeven in het eerste jaar en nu heeft hij voor het tweede jaar op rij gekrulde bladeren gekregen na afloop van zijn bloesem. Heb jij een tip voor ons?


Waarschijnlijk heeft de perzik last van Krulziekte. Een hardnekkig schimmeltje. De plant is door het verpoten een beetje verzwakt en daardoor mogelijk geïnfecteerd geraakt. -Overigens kunnen ook perzikbomen die al lang op een plek staan dit krijgen.- De natte bladeren, scheuten en vruchten zijn vatbaar voor deze schimmel in jonge toestand. Omdat de schimmel in de knopschubben en twijgen overwintert spoelen de schimmels met een regenbui op de ontluikende perzikbladeren die dan weer worden geïnfecteerd.

Het beste kun je de perzikknoppen net voor het uitlopen behandelen met een schimmelwerend middel. Ook kun je het beste zo veel mogelijk het afgevallen blad verwijderen in het najaar.

Meer vragen aan Ivo:

Vragen aan Ivo - 5 mei 2016

Mag je een kersenboom en een pruimenboom in één bak zetten?

Lees het antwoord van Ivo »

Vragen aan Ivo - 5 mei 2016

Kan ik een uit gebloeide kamerazalea in de tuin kan plaatsen en is hij dan ook vorstbestendig

Lees het antwoord van Ivo »

  Nieuwsbrief  

Ontvang al het leuks van PlantPlezier elke week in je mailbox!