Vragen aan Ivo  

Wekelijks stromen er vele vragen binnen

IMG_8717

Wekelijks stromen de vragen voor Ivo via de mail en Facebook binnen. Natuurlijk proberen we iedereen een antwoord te geven. Sommige vragen worden zelfs geselecteerd en staan hieronder. Staat jouw vraag erbij? Kijk snel.

Vragen aan Ivo - 7 juli 2017

Beste Ivo, Ik heb deze plant gekocht (zie foto) maar er stond geen benaming of verzorging bij. Weten jullie misschien wat het is en hoe ik hem moet verzorgen. Wil hem graag mooi houden. Groetjes Yvonne

Lees het antwoord van Ivo »

Vragen aan Ivo - 30 juni 2017

Beste Ivo, Kan ik nog wel buxus poten in mijn tuin of zijn er te veel plagen en ziektes?

Lees het antwoord van Ivo »

Vragen aan Ivo - 23 juni 2017

Beste Ivo, Ik heb dit voorjaar een citrusboompje gekocht en hij staat in de zon op het terras, maar nu gaat het boompje achteruit. Wat doe ik verkeerd?

Lees het antwoord van Ivo »

Vragen aan Ivo - 16 juni 2017

In onze tuin staat een plantje dat ik wel van vroeger herken, maar ik weet niet wat het is. Weet jij het?

Lees het antwoord van Ivo »

Vragen aan Ivo - 2 juni 2017

Beste Ivo, Bij mij zijn de hortensia bladeren bevroren en ook de nieuwe knopjes. Wat moet ik doen? Met vriendelijke groet, Albert

Lees het antwoord van Ivo »

Vragen aan Ivo - 26 mei 2017

Waarom heb je soms ineens zoveel luizen op een plant?

Lees het antwoord van Ivo »

Vragen aan Ivo - 19 mei 2017

Waarom verbleekt het fraaie groen blad van mijn Stephanotis plotseling?

Lees het antwoord van Ivo »

Vragen aan Ivo - 12 mei 2017

Beste Ivo, Wat doe ik met een Camelia japonica die de bloemknoppen verliest nog voor ze uitkomen? M.v.g. Ger

Lees het antwoord van Ivo »

Vragen aan Ivo - 5 mei 2017

Hallo Ivo, Ik heb een orchidee waar nieuwe plantjes uit komen i.p.v. bloemen. Kun je me vertellen wat ik hiermee moet doen? Met vriendelijke groet, Els

Lees het antwoord van Ivo »

Vragen aan Ivo - 28 april 2017

Hoi Ivo en Rob, Mijn Bananenplant is ongeveer 1,70m hoog en de schijnstam is (binnen) goed de winter doorgekomen. Het eerste blad was dan ook weer snel terug aan de stam gegroeid, maar nu het tweede blad aan de beurt is wil die nauwelijks groeien. Doe ik iets verkeerd of wat kan er aan de hand zijn? De plant heeft al mest en water gehad en de kluit is niet te nat (gaten in de pot zodat overtollig water weg kan) en voor zover ik kan zien zit er geen luis in. Jullie zouden me er erg mee helpen en zou het enorme zonde vinden als mijn tuinbanaan, de Musa basjoo, het niet overleefd. Groetjes Bart

Lees het antwoord van Ivo »

Vragen aan Ivo - 21 april 2017

Ik woon op 9 hoog en heb in de ochtend de zon. Helaas heb ik hier ook veel wind. Aan de kopse kant van mijn balkon heb ik een plantenbak staan met wat zomerbloeiers, maar nu wil ik graag wat vaste planten zoals bijvoorbeeld een vlinderstruik. Welke planten kan ik t beste voor een bak gebruiken en sowieso welke vaste planten kan ik in potten goed houden? Groetjes, Louise 

Lees het antwoord van Ivo »

Vragen aan Ivo - 14 april 2017

Hallo Ivo, Mijn Strelitzia bloeit elk jaar rond deze tijd, maar afgelopen winter kwam er geen knopvorming en geen bloemen. Een groot gemis, want hij is zo mooi als hij in bloei staat. Wat kan het probleem zijn? Hij staat elke winter op dezelfde plek en temperatuur. Groetjes van Ine

Lees het antwoord van Ivo »

Vragen aan Ivo - 7 april 2017

Hallo Ivo, Afgelopen weekend hebben we enkele planten verpoot. Tijdens het graven kwamen we deze vreemde plant tegen. Weet jij toevallig welke plant dit is? Mvg André

Lees het antwoord van Ivo »

Vragen aan Ivo - 31 maart 2017

In mijn achtertuin heb ik, sinds dit jaar, alleen maar eetbare planten. Nu zie ik steeds in jullie programma dat de bloemen, viooltjes, primula's, tulpen etc. van de planten die jullie in de grond zetten worden opgegeten. Ik kan bij de tuincentra bij mij in de buurt alleen maar planten kopen waar expliciet opstaat dat deze planten niet geschikt zijn voor consumptie. Ik zou ze graag zelf uitzoeken in een echte winkel en niet kopen via internet. Weten jullie waar ik terecht kan? Ik woon in Dwingeloo. Alvast bedankt en succes nog met het programma, Inge

Lees het antwoord van Ivo »

Vragen aan Ivo - 24 maart 2017

Hallo Ivo, Laatst hadden jullie het over de lipstickplant. Ik heb ook een oude hangen die ik heb meegenomen toen mijn moeder zeven jaar geleden overleed. Sinds de plant hier hangt geeft hij geen bloemen meer. Wel heb ik hem al een paar keer nieuwe potgrond gegeven. Wat doe ik verkeerd? Groetjes Monica

Lees het antwoord van Ivo »

Vragen aan Ivo - 16 maart 2017

Beste Ivo, Mijn Beaucarnea is al meer dan 40 jaar oud. Hij wordt groot, maar de stam blijft zo dun. Moet ik hem verpotten (heb ik 1 keer gedaan), of wordt z'n stam niet meer dikker? Alvast bedankt. Tiny

Lees het antwoord van Ivo »

Vragen aan Ivo - 9 maart 2017

Hallo Ivo. Wij hebben een prunus in de tuin, maar mijn man heeft in november het boompje helemaal kort geknipt. Hij staat er nu troosteloos bij. Komt het nog goed? Met vriendelijke groet, Reina (en Joop)

Lees het antwoord van Ivo »

Vragen aan Ivo - 2 maart 2017

Ha Ivo, Wij hebben al acht jaar een sering in de tuin. De eerst jaren kregen wij er alleen bladeren aan en nu één of twee bloemen. We hebben van alles geprobeerd; laag snoeien en laten groeien, maar hij is nooit mooi geweest. Heb jij een tip om hem mooi te krijgen, of moeten we hem er gewoon uit halen? Met vriendelijke groet, Ali

Lees het antwoord van Ivo »

Vragen aan Ivo - 23 februari 2017

Hallo Ivo, Mijn balkon ligt op het zuidwesten en al mijn potplanten gaan dood. Zelfs mijn buxus heeft het niet overleefd. Kun jij mij vertellen welke planten wel geschikt zijn op een balkon? Het is een open balkon met glazen panelen. Met vriendelijke groet, Tamara

Lees het antwoord van Ivo »

Vragen aan Ivo - 17 februari 2017

Hallo Ivo, Ik heb een vraagje over klimrozen, de Rosa Climbing Snow Princess. Een jaar geleden heb ik zeven stuks bij een pergola geplant. De bladeren zitten echter sinds de herfst 2016 vol sterroetdauw.  Aan de ene kant van de pergola is een heg en aan de andere kant de muur van de woning. Mogelijk dat de rozen te veel beschutting hebben en dus vatbaar voor deze ziekte zijn? Wat te doen? Vriendelijke groet C. de Jong

Lees het antwoord van Ivo »

Vragen aan Ivo - 10 februari 2017

Beste Ivo, Ik heb een zakje wilde anemonen gekregen. Op de verpakking staat dat ik ze eerst 3 uur in het water moet leggen voor ik ze in een bak kan planten. Kan ik dat nu al doen of moet ik daar mee wachten, want dat staat er jammer genoeg niet bij. Ik hoor graag van je. Lieve groetjes Truda

Lees het antwoord van Ivo »

Vragen aan Ivo - 3 februari 2017

Ha Ivo, Afgelopen week heb ik een Croton aangeschaft die ik goed wil verzorgen. Ik zorg ervoor dat de aarde van de plant licht vochtig blijft door hem 2 à 3 keer per week een beetje water te geven. Verder staat de plant op een zonnige plek, maar wel in de buurt van een ventilatiesysteem in het raam wat voor wat tocht zorgen. Is een Croton daar gevoelig voor? Met vriendelijke groet, Angelique

Lees het antwoord van Ivo »

Vragen aan Ivo - 27 januari 2017

Beste Ivo, Ik houd heel erg van aparte/zeldzamen bloemen en planten. Nu heb ik een praktisch nieuwe naaimachine geschonken aan een goed doel waar die mensen dolblij mee zijn. Nu wilden zij me als tegenprestatie een zeldzame, of aparte bloem geven. Heb jij nog een tip van een mooie bloem of plant voor mij? Met vriendelijke groet, Albie

Lees het antwoord van Ivo »

Vragen aan Ivo - 20 januari 2017

Hoi Ivo, ik heb een vraagje over de Medinilla Magnifica..... De ene zit vol met witte beestjes en die andere heeft al zijn blad verloren. Komt het nog goed of moet ik ze beiden weggooien? Mvg Adry

Lees het antwoord van Ivo »

Vragen aan Ivo - 11 januari 2017

Hallo Ivo, Ik heb weer vogelhuisje opgehangen in mijn appelboompje. Een Schone van Boskoop. Eens gaf hij 64 appels, in latere jaren rond de 20. Twee jaar terug zat hij vol spint en gaf hij nauwelijks vruchten. Vorige jaar kwam hij wel weer goed in het blad, maar gaf helemaal geen bloesem, dus geen enkele appel. Ik geef hem twee maal per jaar gedroogde koemest. Soms vraag ik me af of het wel goed is om in de winter een vogelhuisje met voer en vetbollen in de boom te hangen. Ik zie kleine vogels smullen, maar ook halsbandparkieten en duiven. Die laatste kunnen nogal eens tekeergaan. Ik ben bang dat ze de boom beschadigen en dan vooral negatief werken voor de beginnende knopvorming. Kun jij mij raad geven? Met vriendelijke groet, Betsie

Lees het antwoord van Ivo »

Vragen aan Ivo - 6 januari 2017

Hallo Ivo, Ik heb een bloembak op de vensterbank staan naast het raam en op ongeveer een meter van de grond. In deze bak staan Helleborus en Gaultheria. Moet ik hier nog iets mee doen tegen de vorst of kan dat zo blijven staan als het vriest? In afwachting van je antwoord. Met vriendelijke groet, Monique

Lees het antwoord van Ivo »

Vragen aan Ivo - 30 december 2016

Beste Ivo en Rob, Bij mij ligt het gazon er armoedig bij, volgens mij heb ik emelten in het gras. Ik heb al van alles geprobeerd, zoals bestrijdingsmiddelen. Maar volgens mij helpt niets. Kunnen jullie mij vertellen wat nu te doen? Gr. Benny

Lees het antwoord van Ivo »

Vragen aan Ivo - 23 december 2016

Beste Ivo, ik heb een vraag over de Dieffenbachia. De bladeren worden steeds geel. Ik geef ze één keer per week water en weet niet wat ik fout doe. Misschien kun jij mij helpen? Groetjes Alie

Lees het antwoord van Ivo »

Vragen aan Ivo - 16 december 2016

ven een vraagje. Ik heb een Amaryllis gekregen voor mijn verjaardag. Wat moet je doen als hij uitgebloeid is? En is het een vaste plant die elk jaar weer uitkomt? Groeten van Ineke

Lees het antwoord van Ivo »

Vragen aan Ivo - 9 december 2016

Hallo Ivo, Ik heb een Fatsie japonica en die staat in de bloei. Wat moet ik na die bloei doen? Ik hoop op een reactie! Bedankt en groetjes van plantenliefhebster Gonnie!

Lees het antwoord van Ivo »

Vragen aan Ivo - 2 december 2016

Hallo ik heb een vraag. Wanneer moet ik mijn druif snoeien en hoe? Alvast bedankt. Kee

Lees het antwoord van Ivo »

Vragen aan Ivo - 25 november 2016

Beste Ivo, Moet ik de lampepoetserplant (Callistemon) nu snoeien, of in het voorjaar? Ik hoor graag je antwoord. Hartelijke groet, Liesbeth

Lees het antwoord van Ivo »

Vragen aan Ivo - 18 november 2016

Beste Ivo, Ik heb een vijgenboom gekregen en nu zitten er vijgen aan, maar die zijn nog niet helemaal rijp. Moet ik ze laten zitten? Met vriendelijke groet, A. Yzerman.

Lees het antwoord van Ivo »

Vragen aan Ivo - 11 november 2016

Hallo, Ik wil graag een oude (fruit)appelboom in mijn tuin. Waar moet de grond in de tuin aan voldoen? Hartelijke groet, Fien

Lees het antwoord van Ivo »

Vragen aan Ivo - 4 november 2016

Beste Ivo, Wij hebben grote blauwe peulen gekregen waar een boom uit kan groeien. Ze zijn 20 cm lang en 3 cm dik. Weet jij hoe deze heet? Met vriendelijke groet. Jan en Jenny

Lees het antwoord van Ivo »

Vragen aan Ivo - 28 oktober 2016

Beste Ivo, Ik heb een vraag over mijn Aloë vera. Deze is te groot geworden voor de vensterbank. Kan ik hem ook buiten in een pot zetten? Met vriendelijke groet, Maaike.

Lees het antwoord van Ivo »

Vragen aan Ivo - 22 oktober 2016

Beste Ivo, Ik heb in de tuin een plant staan die helemaal is bedekt met een witte waas en het stinkt. Ik heb alle aangetaste bladeren weggeknipt, maar na een poosje kwam de witte waas weer terug. Weet jij wat het is en wat ik ertegen kan doen? Met vriendelijke groet, Marja

Lees het antwoord van Ivo »

Vragen aan Ivo - 14 oktober 2016

Hoe bijzonder is het dat mijn Agave gaat bloeien. Mij is bekend dat een Agave, een woestijn plant, na zijn bloeiperiode afsterft. Echter op internet lees ik, dat een Agave vele jaren nodig heeft om tot bloei te komen. Terwijl ons plantje binnen 2 à 3 jaar buiten in volle bloei staat. Met vriendelijke groet, Fam. Ronda

Lees het antwoord van Ivo »

Vragen aan Ivo - 7 oktober 2016

Beste Ivo, Mijn perenboom is al oud en krijgt steeds meer dode takken. De boom heeft er nog nooit zo slecht bij gestaan als dit jaar. Hij is al helemaal kaal. Nu ineens zie ik een paar bloemtakken aan de boom hangen naast de peren die al rijp zijn. Weet jij wat er aan de hand is?

Lees het antwoord van Ivo »

Vragen aan Ivo - 30 september 2016

Beste Ivo, Hoe krijg ik mijn anthurium weer aan het bloeien? mvg Monique

Lees het antwoord van Ivo »

Vragen aan Ivo - 23 september 2016

Ivo, ik heb een aantal dracaena's in m'n woonkamer staan. Een met diepgroen blad en een met bont blad. Afgelopen week brak van beide spontaan twee rozetten met bladeren af. Wat doe ik verkeerd? Groetjes, Lydia

Lees het antwoord van Ivo »

Vragen aan Ivo - 16 september 2016

Hallo Ivo, Ik heb al zeker acht jaar een Albizia Julibrissin in de tuin. Hij doet het prima, alleen overal zie ik dat deze bloeit, maar mijn struik heeft dit nog nooit gedaan. Denk je dat ik de grond rondom moet aanpassen, omdat we redelijk bij de kust wonen? Groet, Cora

Lees het antwoord van Ivo »

Vragen aan Ivo - 9 september 2016

Mijn lievelingsplant is mijn Pachira, met zijn gevlochten stam is hij vanaf de grond zo'n 2 m hoog. Nu zag ik sinds kort dat er aan de onderkant van de bladeren, op de bladnerf van die plakkerige druppeltjes zitten. Het eindpunt van het blad krult hier enigzins om. De plant is gewoon groen en groeit gewoon door, maar dat plakkerige goedje hoort er volgens mij toch niet op. Wat kan ik hier aan doen.

Lees het antwoord van Ivo »

Vragen aan Ivo - 4 juli 2016

Hallo Ivo, Ik heb een klein, smal tuintje in de oude binnenstad van Appingedam. Nu wil ik een doorkijkje creëren door een boom te plaatsen naast de drie meter hoge muur. Ik zoek een boom met een mooie kroon en ook een mooie afhangende tak waar je onderdoor kunt kijken/lopen en zo een sprookjesachtige sfeer krijgt. Weet jij een geschikte boom?

Lees het antwoord van Ivo »

Vragen aan Ivo - 23 mei 2016

Hoi Ivo, Ik wil je graag een vraag stellen over ons perzikboompje. We zijn twee jaar geleden verhuisd en hebben zoveel mogelijk uit de vorige tuin meeverhuisd. Dit perzik boompje heeft één keer perziken gegeven in het eerste jaar en nu heeft hij voor het tweede jaar op rij gekrulde bladeren gekregen na afloop van zijn bloesem. Heb jij een tip voor ons?

Lees het antwoord van Ivo »

Vragen aan Ivo - 5 mei 2016

Mag je een kersenboom en een pruimenboom in één bak zetten?

Lees het antwoord van Ivo »

Vragen aan Ivo - 5 mei 2016

Kan ik een uit gebloeide kamerazalea in de tuin kan plaatsen en is hij dan ook vorstbestendig

Lees het antwoord van Ivo »

Vragen aan Ivo - 5 mei 2016

Wat kan ik planten onder dikke eiken die veel licht en water opnemen in een voortuin van 12 m2?

Lees het antwoord van Ivo »

Vragen aan Ivo - 21 april 2016

Als ik Astilbe in een vaasje zet, hangen de bloemen na een dag al slap.

Lees het antwoord van Ivo »

Vragen aan Ivo - 21 april 2016

Ik heb twee prachtige Howea palmen. Helaas heb ik ze moeten verplaatsen, omdat we een beetje aan het verbouwen zijn in ons huis. Nu kijken ze wat minder vrolijk en hebben ze bruine punten gekregen. Weet je wat ik daar aan kan doen?

Lees het antwoord van Ivo »

Vragen aan Ivo - 21 april 2016

Ik heb een Kalanchoë die ieder jaar met prachtige rode bloemen bloeit. Dit jaar is het wat minder. Komt dit omdat ‘ie gewoon al oud is, of is er wat anders aan de hand ?

Lees het antwoord van Ivo »

Vragen aan Ivo - 29 maart 2016

Mijn skimmia wordt helemaal geel en lelijk, wat is hier de oorzaak van en hoe kan ik het weer goed krijgen?

Lees het antwoord van Ivo »

Vragen aan Ivo - 29 maart 2016

Vorig jaar is mijn moestuin mislukt. Kan ik deze maand al beginnen met het zaaien van moestuinplanten?

Lees het antwoord van Ivo »

Vragen aan Ivo - 29 maart 2016

In januari is mijn moeder overleden. Nu willen wij plantjes poten maar er lopen op de begraafplaats ontzettend veel konijnen. Kun jij mij tips geven van welke planten de konijnen afblijven. Wij willen wel iets van een soort bodembedekkers omdat het anders voor de steen komt te staan.

Lees het antwoord van Ivo »

Vragen aan Ivo - 11 maart 2016

Mijn Dieffenbachia krijgt bruine vlekken op de bladeren waarna ze geel worden. De plant staat op circa één meter van een raam op de noordzijde.

Lees het antwoord van Ivo »

Vragen aan Ivo - 11 maart 2016

Kan ik mijn lantaarnplantje vermeerderen?

Lees het antwoord van Ivo »

Vragen aan Ivo - 11 maart 2016

Mijn amaryllis bol is uitgebloeid. Hoe moet ik hem bewaren?

Lees het antwoord van Ivo »

Vragen aan Ivo - 25 februari 2016

Bij het verspenen van mijn zelf gezaaide plantjes beschadig ik vaak de wortels. Is er een tip om dit te voorkomen?

Lees het antwoord van Ivo »

Vragen aan Ivo - 25 februari 2016

Mijn Medinilla staat in bloei. Moet ik de plant nu meer water geven?

Lees het antwoord van Ivo »

Vragen aan Ivo - 25 februari 2016

Kan ik op dezelfde grond van vorig jaar nu weer moestuinplantjes poten?

Lees het antwoord van Ivo »

Vragen aan Ivo - 9 februari 2016

Mijn Ficus verliest blad en verwelkt

Lees het antwoord van Ivo »

Vragen aan Ivo - 9 februari 2016

Mijn Slaapkamergeluk tiert te welig. Kan ik de plant delen en zo vermeerderen?

Lees het antwoord van Ivo »

Vragen aan Ivo - 20 januari 2016

Waar komt de hortensia vandaan?

Lees het antwoord van Ivo »

Vragen aan Ivo - 20 januari 2016

Kan ik mijn uit de kluiten gewassen Magnolia drastisch terug snoeien?

Lees het antwoord van Ivo »

Vragen aan Ivo - 20 januari 2016

Onze tuin grenst met alle kanten aan een tuin van buren. Klopt dit of moet iedere tuin een brandgang hebben?

Lees het antwoord van Ivo »

Vragen aan Ivo - 8 januari 2016

Mijn zelf uit een pit opgekweekte citroenboompje wil niet bloeien.

Lees het antwoord van Ivo »

Vragen aan Ivo - 8 januari 2016

Mijn Medinilla is aan het sukkelen en heeft een groeistoornis.

Lees het antwoord van Ivo »

Vragen aan Ivo - 8 januari 2016

De bladtoppen van mijn drakenbloedboom (Dracaena) worden plotseling bruin.

Lees het antwoord van Ivo »

Vragen aan Ivo - 15 december 2015

Waarom zijn Latijnse plantennamen vaak zo ingewikkeld?

Lees het antwoord van Ivo »

Vragen aan Ivo - 15 december 2015

Kan ik mijn wasbloem snoeien?

Lees het antwoord van Ivo »

Vragen aan Ivo - 15 december 2015

Wat wordt bedoeld met slapende knoppen?

Lees het antwoord van Ivo »

Vragen aan Ivo - 3 december 2015

Amaryllisbol heeft roodbruine vlekken en verschrompelt?

Lees het antwoord van Ivo »

Vragen aan Ivo - 3 december 2015

Hoe kun je zelf een parapluplant vermeerderen?

Lees het antwoord van Ivo »

Vragen aan Ivo - 3 december 2015

Vorig jaar liet mijn kerstcactus geleidelijk alle knoppen vallen. Hoe voorkom ik knopval dit jaar?

Lees het antwoord van Ivo »

Vragen aan Ivo - 18 november 2015

Hoe voorkom ik dat mijn bestrating wegzakt in de veengrond?

Lees het antwoord van Ivo »

Vragen aan Ivo - 18 november 2015

Wat is een tip voor het goedhouden van kamerplanten op een vloerverwarming? Groeten, Marian

Lees het antwoord van Ivo »

Vragen aan Ivo - 18 november 2015

Moet je eerst gras verwijderen als je verhoogde bloembak maakt?

Lees het antwoord van Ivo »

Vragen aan Ivo - 22 oktober 2015

Moet ik een boomwond afdekken?

Lees het antwoord van Ivo »

Vragen aan Ivo - 22 oktober 2015

Waarom heeft het blad van onze Camelia bruine vlekjes?

Lees het antwoord van Ivo »

Vragen aan Ivo - 22 oktober 2015

Waarom verkleurt het bad aan de boom?

Lees het antwoord van Ivo »

Vragen aan Ivo - 7 oktober 2015

De emmer staat blank ook al heb ik er gaatjes in geboord. Hoe kan dat?

Lees het antwoord van Ivo »

Vragen aan Ivo - 7 oktober 2015

Wanneer kan ik bomen en struiken verplanten?

Lees het antwoord van Ivo »

Vragen aan Ivo - 7 oktober 2015

Kan ik een Plataan snoeien voordat het blad is gevallen?

Lees het antwoord van Ivo »

Vragen aan Ivo - 3 september 2015

Wanneer kan ik het beste mijn pruim snoeien?

Lees het antwoord van Ivo »

Vragen aan Ivo - 3 september 2015

Hoe begin ik met mijn tuinontwerp?

Lees het antwoord van Ivo »

Vragen aan Ivo - 3 september 2015

Wanneer kan ik het beste mijn vijver schoonmaken?

Lees het antwoord van Ivo »

Vragen aan Ivo - 3 september 2015

Wat moet ik doen met geknakte taken van mijn bolcatalpa?

Lees het antwoord van Ivo »

Vragen aan Ivo - 20 juli 2015

Komt er na de bloei van de Yucca Filamentosa aan dezelfde plant weer een bloem?

Lees het antwoord van Ivo »

Vragen aan Ivo - 20 juli 2015

Hoever staan groenteplantjes uit elkaar?

Lees het antwoord van Ivo »

Vragen aan Ivo - 20 juli 2015

Waarom vallen de vruchtjes van de Kiwiplant?

Lees het antwoord van Ivo »

Vragen aan Ivo - 20 juli 2015

Hoe verzorg ik mijn Lipstickplant?

Lees het antwoord van Ivo »

Vragen aan Ivo - 20 juli 2015

Hoe weer ik slakken uit mijn moestuin?

Lees het antwoord van Ivo »

Vragen aan Ivo - 20 juli 2015

Met welke klimplanten kun je snel iets laten dichtgroeien?

Lees het antwoord van Ivo »

Vragen aan Ivo - 20 juli 2015

Wanneer moet ik mijn ligusterhaag snoeien?

Lees het antwoord van Ivo »

Vragen aan Ivo - 22 juni 2015

Mijn Dieffenbachia heeft drie bloemen die bijna zijn uitgebloeid. Wat kan ik het beste doen. Eruit knippen of laten afsterven? Groet, Elles

Lees het antwoord van Ivo »

Vragen aan Ivo - 22 juni 2015

Dag Ivo, Wat kun je hier nou mee doen? Groet, Alie

Lees het antwoord van Ivo »

Vragen aan Ivo - 22 juni 2015

Ik heb al van alles geprobeerd; doorgesneden aardappels, potjes in de bakken met bladeren, zelfs ongediertebestrijding. Niets helpt. Wat kan ik hier nog aan doen? Mvg, Els

Lees het antwoord van Ivo »

Vragen aan Ivo - 11 mei 2015

Heb jij nog een tip om zevenblad uit de tuin te krijgen? Groetjes, Carlijn

Lees het antwoord van Ivo »

Vragen aan Ivo - 11 mei 2015

Mijn buxus heeft last van de rups van de buxusmot. Ik heb al Pyretrex gespoten. Is hier nog meer aan te doen ?‬‬‬‬‬ Vrg, Marijke

Lees het antwoord van Ivo »

Vragen aan Ivo - 11 mei 2015

Kan ik beter zonnebloemen in een bakje zaaien en later uitpoten of beter direct in de volle grond zaaien? Groeten, Bas

Lees het antwoord van Ivo »

Vragen aan Ivo - 28 april 2015

Mijn Yucca verliest de onderste bladeren. Verzorg ik mijn plant niet goed?

Lees het antwoord van Ivo »

Vragen aan Ivo - 28 april 2015

Mijn bladbegonia wordt regelmatig begoten maar verliest toch blad. Wat kan de oorzaak zijn?

Lees het antwoord van Ivo »

Vragen aan Ivo - 28 april 2015

In het voorjaar heb ik veel verschillende primula’s in potten gezet. Wat kan ik er na de bloei mee doen?

Lees het antwoord van Ivo »

Vragen aan Ivo - 28 april 2015

Vorig jaar had de Oost-Indische kers maar heel weinig bloemen. Wat kan ik doen om dit jaar meer bloemen te krijgen?

Lees het antwoord van Ivo »

Vragen aan Ivo - 13 april 2015

Is de Ilex ’Little Rascal’ giftig voor kinderen en/of honden? En hoeveel planten heb ik per meter nodig? mvg, Jan

Lees het antwoord van Ivo »

Vragen aan Ivo - 13 april 2015

Hoeveel buxusplantjes heb je per meter nodig voor een haag. En kan ik iets doen aan de bruine randjes nadat ik mijn buxus heb geknipt? Groeten, Gonda

Lees het antwoord van Ivo »

Vragen aan Ivo - 13 april 2015

De oude buxushaag zal tijdelijk verplaatst moeten worden. Wat moet ik doen om deze haag te sparen? Mvg Elles

Lees het antwoord van Ivo »

Vragen aan Ivo - 13 april 2015

Welke kruiden kunnen net als munt, maggi, tijm en salie tot net boven de grond kunnen worden afgesneden? Groet Femmie

Lees het antwoord van Ivo »

Vragen aan Ivo - 16 maart 2015

Mag ik mijn lavendel al snoeien?

Lees het antwoord van Ivo »

Vragen aan Ivo - 16 maart 2015

Waarom laten sommige hortensia’s de bloemen hangen en wat is hier tegen te doen?

Lees het antwoord van Ivo »

Vragen aan Ivo - 16 maart 2015

Mijn kinderen zijn druk bezig met het in potjes kweken van groenten voor hun moestuintjes. Wanneer mogen de plantjes naar buiten?

Lees het antwoord van Ivo »

Vragen aan Ivo - 16 maart 2015

Ik heb mijn Brugmansia laten overwinteren en nu begint hij weer een beetje tot leven te komen. Wat moet ik doen?

Lees het antwoord van Ivo »

Vragen aan Ivo - 16 maart 2015

Ik heb in mijn tuin sinds kort veel grassen staan. Moet ik deze ook snoeien in het voorjaar? Nu zijn het allemaal droge bosjes.

Lees het antwoord van Ivo »

Vragen aan Ivo - 16 februari 2015

Midden in mijn lange woonkamer gaan alle planten dood. Welke planten zijn geschikt voor deze plek in mijn woonkamer?

Lees het antwoord van Ivo »

Vragen aan Ivo - 16 februari 2015

Waarom krijgt mijn Camellia nooit bloemen? Hij krijgt genoeg meststoffen en zon (geen ochtendzon), heeft geen bruine bladeren en is inmiddels 1.50 m hoog. Ik vind het jammer om hem te vervangen voor een nieuwe.

Lees het antwoord van Ivo »

Vragen aan Ivo - 16 februari 2015

Hoe moet ik mijn vlinderstruik snoeien en wanneer?

Lees het antwoord van Ivo »

Vragen aan Ivo - 16 februari 2015

Moet ik mijn klimroos ook snoeien voor de lente?

Lees het antwoord van Ivo »

Vragen aan Ivo - 16 februari 2015

Hoe krijg ik mos voorgoed weg uit mijn tuin? (op de aarde tussen de plantjes)

Lees het antwoord van Ivo »

Vragen aan Ivo - 16 februari 2015

Hoe snoei ik een Polygala?

Lees het antwoord van Ivo »

Vragen aan Ivo - 16 februari 2015

Kan je een Skimmia snoeien?

Lees het antwoord van Ivo »

Vragen aan Ivo - 16 februari 2015

Onze Lavatera maxima van bijna 2 meter hoog en 2 meter doorsnee verliest zijn blad niet. Toch willen wij hem graag snoeien omdat hij te groot wordt, kan dat?

Lees het antwoord van Ivo »

  Nieuwsbrief  

Ontvang al het leuks van PlantPlezier elke week in je mailbox!