Trots op...  

Trots op mijn tuin theetuin

Trots op mijn tuin theetuin - PlantPlezier.nl

Diep in het natuurgebied ‘De Millingerwaard’ ligt een stukje mediterraan Nederland. Niet te bereiken met de auto, maar met fiets of de benenwagen. Door deze afzondering van de buitenwereld hangt er altijd een zeer fijne en ontspannen sfeer.

_DSF3015

Coen van der Boogaard en Floor Oskam hebben hier veertig jaar geleden een idyllische huisje gekocht, omdat ze verliefd waren op de mooie ligging aan de uiterwaarde naast de Waal, het prachtige uitzicht en de heerlijke rust die ze in dit gebied vonden. Coen als meubelbouwer en Floor als freelance theatervormgever hadden genoeg creativiteit en handigheid om deze plek eens goed onder handen te nemen. Al vrij snel zijn ze samen begonnen aan het bouwen van hun tuin. Dit werd een samenspel van verschillende mediterrane, tropische, Marokkaanse en Balinese sferen. Invloeden en materialen die Coen en Floor in de loop der jaren meenamen van hun reizen om vervolgens te verwerken in hun tuin. Ook de planten komen uit allerlei uithoeken van de wereld.

millingertheetuin3

Al snel begonnen vrienden de pracht van de tuin te zien en kwamen steeds vaker ‘even’ langs. Toen de vrienden van Floor en Coen begonnen te vragen of ze ook andere vrienden mochten meenemen en er ook onbekende mensen op de tuin afkwamen, besloten zij om de tuin open te stellen als theetuin. Coen stopte met zijn vaste baan en ging zich vol inzetten voor de tuin. Dit is inmiddels al weer 21 jaar geleden. De Millinger Theetuin mag zich met recht tot de meest romantische en bekendste theetuinen van Nederland rekenen. Met idyllische doorkijkjes, waterpartijen, terracottapotten èn heerlijk gebak. Een mooie nagedachtenis aan Floor die helaas eind vorig jaar is overleden. Het levenswerk van de beide heren is een plek geworden waar iedereen van droomt en waar velen met heel veel plezier komen. Wil je ook een bezoek brengen aan deze bijzondere plek. Kijk dan even op  deze  site voor het adres en openingstijden.

millingertheetuin1

  Nieuwsbrief  

Ontvang al het leuks van PlantPlezier elke week in je mailbox!