Trots op...  

Mijn prairietuin

Mijn prairietuin - PlantPlezier.nl

Nog iedere dag zijn Theo en zijn vrouw Tamara blij met hun prairietuin. De tuin die de sfeer van steppen en graslanden combineert met vaste planten.

theo thijssen

Theo Thijssen

De tuin van Theo en Tamara die in 2009 bij hun design huis werd aangelegd past niet alleen bij henzelf, maar ook bij hun huis. Uitbundige borders waarin altijd iets is te beleven, weinig onkruid en onderhoud door het gebruik van veel vaste planten en het hele jaar mooi. Mede dankzij de grassen in de tuin die ook in de winter een mooi silhouet geven.

Prairie - tuin - plantplezier - plantplezier - ivo- putman

Tuinieren is erg belangrijk voor Theo. Na een carrière bij de gemeente en een opleiding in het groen ging het roer definitief om. Theo werd hovenier. Inmiddels heeft hij nog nauwelijks vrij en is hij altijd aan het werk. Ondanks dat hij veel wordt gevraagd voor het ontwerpen en aanleggen van tuinen was het voor hem en Tamara nog niet eens zo makkelijk om tot een ontwerp voor de eigen tuin te komen. Theo had teveel ideeën. Samen met een collega zijn Theo en Tamara deze ideeën gaan inperken met als resultaat een tuin die helemaal is gelukt. Een plek voor ontspanning en waarin het past een glaasje wijn te drinken en te barbecueën. Een tuin die niet alleen erg mooi is, maar ook heerlijk om in te recreëren.

trots op - prairietuin - plantplezier

Mooie doorkijk de tuin in

Vanuit de woning lijkt het alsof de tuin is opgedeeld in kamers. Dit komt doordat er gebruik is gemaakt van hoogte verschillen; het terras lager te leggen en de borders te verhogen. Hierdoor kijk je anders naar de planten die zich meer op ooghoogte bevinden. Dit geeft de tuin een bijzondere sfeer. Ook een paar trapjes in de tuin geven het gevoel alsof je telkens een andere ruimte binnenstapt.

kuppens_fotografie_3896

Er is niets dat Theo en Tamara zouden willen veranderen aan de tuin… Of toch? Even was er een aarzeling bij Theo over het gebruik van water in de tuin. Hoewel zij bewust kozen om geen water te gebruiken in hun prairietuin had dit toch heel mooi kunnen zijn, aldus Theo.

Misschien leuk in een mooie tuin voor iemand anders.

 

  Nieuwsbrief  

Ontvang al het leuks van PlantPlezier elke week in je mailbox!