Trots op...  

M’n hobby

M’n hobby - PlantPlezier.nl

Werk dat doorgroeit naar een hobby, dat hoor je niet vaak. Toch overkwam het Rozannie Peerenboom. Samen met haar man Ad runde zij een professionele buxuskwekerij en wonnen zij prijzen met hun buxusstruiken. Toen Ad op een gegeven moment besloot om de tuin aan te gaan pakken, stelde hij voor om er alles uit te halen en de hele tuin vol buxusstruiken te zetten.

buxustuin - plantplezier - ad en rozannie

Meer dan honderd soorten buxus

Rozannie was hierover in het begin nog wat sceptisch. Hoewel zij al dol was op buxus had zij nog geen beeld bij alleen maar groene buxusstruiken in haar eigen tuin. Laat staan van een verzameling van meer dan honderd buxussoorten.

Huis en tuin van Ad en Rozannie

Huis en tuin van Ad en Rozannie

Ad was echter vastberaden. Hij wilde buxussen gaan verzamelen en besloot de tuin op de schop te doen. Toen de tuin eenmaal af was, begon de liefde voor de buxustuin bij Rozannie al snel te bloeien. Er is nu zelfs nog maar een heel klein hoekje in de tuin waar geen buxus staat.

buxus - trots op je tuin - plaatplezier

Nog maar een heel klein hoekje in de tuin zonder buxus

Ad en Rozannie vinden hun tuin heel onderhoudsvriendelijk. Eén keer per jaar snoeit Ad alle buxussen. De laatste keer deed hij dit in oktober. Rozannie is bij de eerste zonnestralen al in ‘haar’ ‘Rozannies Hof’ te vinden om rustig het onkruid te wieden. Heerlijk vindt zij het ook om haar tuin te delen met anderen en geeft zij met passie rondleidingen door de tuin. Hierin staat het delen van haar kennis over de verschillende buxussoorten en hoe je deze kan herkennen aan de groeiwijze, bladvorm en de bladkleur vaak centraal.

 

buxus - tuin - trots op je tuin - plaatplezier

Buxus waar je ook kijkt

Rozannie raadt iedereen aan om ook buxus in de tuin te zetten. Er is zoveel diversiteit in kleur vorm en groei. Ook als een solitaire plant, kan een buxus al een mooie toevoeging zijn aan de tuin.

buxus - esdoorn - plantplezier

groene buxus met prachtige rode esdoorn als contrast

  Nieuwsbrief  

Ontvang al het leuks van PlantPlezier elke week in je mailbox!