Trots op...  

mijn tuin in de Keukenhof

mijn tuin in de Keukenhof - PlantPlezier.nl

Wekelijks verrast een heel team in Robs Grote Tuinverbouwing iemand met een nieuwe tuin, een update van de woonkamer en een bijpassend barbecuegerecht.

plantplezier - rob - verlinden - keukenhof

Rob, Jorna, Ivo en Jeremy gaan samen op zoek naar een eigentijdse vertaling van huis, tuin en barbecuegerecht die past bij één hoofdpersoon.

Inmiddels is het een jaarlijkse traditie dat Rob en Ivo in de Keukenhof ook een tuin aanleggen. Misschien ook wel dit jaar. 😉 Maar hoe maak je een tuin voor iedereen? Is dat niet veel moeilijker dan voor één persoon? We vroegen het aan Rob zelf.

Rob: ‘De kunst is dat de tuin mensen moet prikkelen. In ’s werelds grootste lentetuin wordt door de enorme kleurenexplosie vooral geprikkeld op het zintuig ‘zien’. Borders worden nauwelijks gemaakt op geur of gehoor. Laat staan op tast of smaak.

Omdat ik ieder jaar een ander thema pak, wilde ik dit jaar binnen de kleurenexplosie van de Keukenhof een tuin maken waarin ook andere zintuigen dan alleen het ‘zien’ een rol spelen. En zo kwam ik op het maken van een snoezeltuin.’

plantplezier - rob - verlinden - keukenhof

Hoe ga je dit dan doen?

Rob: ‘Het prikkelen van zintuigen is universeel en je hebt taal hierbij niet nodig. Met een beleeftuin maak je een tuin voor iedereen, ongeacht taal of leeftijd. Een klein tipje van de sluier wil ik wel oplichten. In deze tuin ga ik ook op een speciale manier gebruik maken van wind.

plantplezier - rob - verlinden - keukenhof

Zat de bouw van deze tuin mee of tegen?

Rob (lacht): ‘Er zit in iedere tuin altijd wel een uitdaging, maar gelukkig hebben we samen genoeg ervaring om deze het hoofd te bieden. De aanleg van deze tuin verliep overigens heel goed. Het scheelt ook wel dat we van de Keukenhof altijd enorm veel medewerking krijgen. Dit geeft niet alleen mijzelf maar ook het hele team wat ontspanning en dat is fijn’.
RGTV

Wanneer gaan we deze tuin op tv zien?

Rob: ‘Al heel snel. Zaterdag 9 april wordt de aflevering bij SBS6 uitgezonden, maar als je nieuwsgierig bent kun je natuurlijk al gaan kijken hoe de tuin is geworden’.

Dus we krijgen nu nog geen foto’s te zien zeker? 😉

Rob (plagend): ‘Je krijgt alleen een paar foto’s van de aanleg. Het eindresultaat moet je op de Keukenhof en in de aflevering van Robs Grote Tuinverbouwing gaan zien. ’

plantplezier - rob - verlinden - keukenhof

Van 24 maart t/m 16 mei, iedere dag open van 8:00 – 19:30 uur. Thema 2016 is ‘De Gouden Eeuw’.

 

 

 

  Nieuwsbrief  

Ontvang al het leuks van PlantPlezier elke week in je mailbox!