Trots op...  

mijn telkens veranderende tuin

mijn telkens veranderende tuin - PlantPlezier.nl

Sandra schreef ons omdat zij trots is op haar tuin en dit wilde delen.

Ben jij ook trots op je tuin en lijkt het je leuk dat we een artikel over jou en je tuin schrijven stuur ons dan (via wetransfer) foto’s en het verhaal over jou en je tuin naar info@plantplezier.nl. Wie weet sta jij hier binnenkort met jouw verhaal?

Sandra woont met haar man en jongste dochter in Nootdorp. Zes jaar geleden trok zij bij haar man in, die het huis van zijn ouders had overgenomen.

De eerste jaren zijn zij bezig geweest met het naar hun zin maken van de tuin. Hierdoor is de tuin meerdere malen veranderd, maar dat maakt hen helemaal niets uit. Zo begonnen zij met een grote vijver en daarboven een volière. Hier hebben ze jaren erg van genoten, maar ze besloten deze op te ruimen. Op de plek van de vijver en de volière staat nu een kleine schuur. Later kwam hier ook een veranda bij.

Sandra is dol op hortensia’s en dat is dan ook goed te zien in de beplanting van haar tuin. Trots is ze op de hoek bij het huis waar het heel warm is en haar hortensia’s het heel goed doen. De hortensia’s staan in een verhoogde bak. Deze bakken werden gemaakt omdat de tuin veel hoogteverschil heeft. Juist dit ziet Sandra niet als een nadeel van de tuin maar als een voordeel omdat dit de tuin wat spannender maakt.

Sandra noemt zichzelf een echte plantengek. Niet verwonderlijk omdat ze bloemist is geweest en nu al haar liefde voor bloemen en planten in haar tuin legt. Iedere dag is zij in haar tuin bezig. Snoeien, onkruid trekken, schoffelen alles vindt ze even leuk. Vakantie is voor Sandra dan ook niet zo belangrijk. Lekker genieten van haar eigen tuin is wat zij het liefste doet. Regelmatig worden er dan ook nieuwe planten gehaald en worden er delen vervangen. Op dit moment vindt Sandra haar tuin goed. Al weet ze dat zij beiden wel weer wat zullen verzinnen om de boel om te gooien.

De tip die Sandra mee wil geven is dan ook dat je ook van het aanleggen moet genieten. En lukt het niet zoals je het hebben wilt, begin gewoon weer opnieuw. En doet een plant het niet, probeer wat anders.

20160603_083930

De uitdaging voor Sandra is om een groen geraamte in haar tuin aan te brengen. De tuin is alle seizoenen prachtig, maar in de winter wel wat kaal. Het meeste geniet zij van het voorjaar. Alhoewel de bladverkleuringen van haar hortensia’s nu haar ook veel doen.

  Nieuwsbrief  

Ontvang al het leuks van PlantPlezier elke week in je mailbox!