Trots op...  

mijn kersttuin

mijn kersttuin - PlantPlezier.nl

Op onze oproep wie er trots is op z’n kersttuin, hebben wij veel reacties ontvangen. Eén daarvan was net even anders dan de anderen. Marian van Moerkerk-Gerritzen is namelijk niet trotst op haar eigen tuin, ze is trots op de kersttuin van haar ouders Arnold en Geertje Gerritzen aan de Rijndijk in Millingen aan de Rijn.

 

Bij het lezen van onze oproep twijfelde Marian geen seconde. Arnold en Geertje Gerritzen wonen aan de dijk in Millingen aan de Rijn en hun huis wordt vanaf begin oktober al 14 jaar omgetoverd tot een echt ‘Kersthuis’. Zo staat hun huis inmiddels bekend: het Kersthuis van Millingen.

 

plantplezier - trots op - kersttuin

Geertje vertelt dat het 14 jaar geleden is begonnen met de komst van hun eerste kleinkind. Er moest tenslotte toch wat feestelijks komen in de tuin, waar de kleine van kon genieten. Een slee en 2 herten met feestelijke lampjes waren het begin. Het breidde zich ieder jaar uit en is een echte hobby geworden. Niet alleen de tuin, maar ook binnen is het één en al kerst. Het hele jaar door zijn Arnold en Geertje sowieso vaak in hun tuin te vinden, maar daarnaast wordt ook het hele jaar door aan kerst gedacht. Van het een kwam het ander en werden de kerstversieringen in en om het huis steeds meer en uitgebreider. Rommelmarkten worden in de zomer afgestruind, op zoek naar leuke nieuw dingen voor binnen en buiten voor de kerst. Huisjes, bewegende kerstpoppen en beesten, lichtjes, heel veel lichtjes en het aantal herten is uitgegroeid tot 25.

Alle spullen bij elkaar nemen nu zoveel ruimte in beslag, dat Arnold en Geertje zelfs een tweede zolder hebben moeten maken, om alles op te bergen. Mensen uit de omgeving komen ook spontaan langs om spulletjes te brengen.

 

plantplezier - trots op - kersttuin

Begin oktober wordt alles weer tevoorschijn gehaald. Arnold en Greetje beginnen eerst binnen. De vele kersthuisjes en versieringen brengen één en al gezelligheid. Arnold en Geertje doen alles samen. Ook buiten. In de stromende regen of in de extreme kou, het maakt Arnold en Geertje niet uit. Inmiddels is hun eerste kleinkind al bijna 15 en zijn er nu 4 kleinkinderen, maar ieder jaar hun huis en tuin weer omtoveren tot een echt Kerst huis is gebleven. Ieder jaar is het streven alles rond Sinterklaas af te hebben. Dat is nooit gelukt, maar dit jaar voor het eerst wel.

Veel mensen die voorbij komen blijven staan om even te genieten. Er wordt zelfs gezegd dat de kerstman van de Noordpool is verhuisd naar de Rijndijk in Millingen aan de Rijn. En dat is nou precies de reden waarom Marian haar ouders heeft opgegeven voor ‘Trots op……’, ze is met recht supertrots op het Kersthuis van haar ouders. En alles weer inpakken voor volgend jaar? Daar moeten Arnold en Geertje nu nog even niet aan denken. Het is té gezellig zo!

plantplezier - trots op - kersttuin

  Nieuwsbrief  

Ontvang al het leuks van PlantPlezier elke week in je mailbox!