Trots op...  

Alle tuinen

Alle tuinen - PlantPlezier.nl

Rob Verlinden is iedere week weer trots op de tuin die hij maakt.

Het is geen geheim dat hij altijd probeert om zelfs de mensen die het minst om tuinen geven, hier toch enthousiast voor te maken. Het meest recente voorbeeld was Nick in de aflevering van Robs Grote Tuinverbouwing die zaterdag 23 mei werd uitgezonden. Zelfs hij was enthousiast over de tuin die Rob en zijn team voor hem en zijn vriendin Miranda hadden gemaakt.

Reactie AFL 36

Nick en Miranda zien voor het eert hun tuin

Maar wat vindt Rob nou zelf mooi en voor welke tuinen mag je hem wakker maken? We vroegen het hem.

Rob: ‘De tuinen waar ik enthousiast van wordt, zijn tuinen die niet voorspelbaar zijn. Vaak zijn dit tuinen die in eerste instantie niet lijken te kloppen. Symmetrische tuinen kloppen vaak automatisch. Border links, border rechts. Boompje links, boompje rechts en een pad in het midden. Niets mis mee natuurlijk, maar ik vind dat mensen meer van mij als ontwerper mogen verwachten.

symmetrische voortuin - plantplezier

Een symmetrische tuin

Rob Verlinden is iedere week weer trots op de tuin die hij maakt.

Mensen vragen vaak naar mijn eigen tuin en welke stijl ik nou zelf het mooist vind. Ik vind het moeilijk hier antwoord op te geven. Bij mijn strakke designhuis heb ik juist een tuin gelegd die de strakke lijnen van het huis wat afzwakt. Hierdoor is de tuin heel eigenwijs geworden. Ik denk dat iedereen wel begrijp dat dit goed bij mij past. Toch zou ik bij een ander soort huis ook een heel andere tuin hebben aangelegd. Misschien dan juist wel met strakke lijnen, alleen dan wel in diagonalen waardoor het minder algemeen wordt.

diagonale tuin - rob - plantplezier

Een diagonale tuin die Rob maakte

Mensen moeten verrast worden.

Laatst deed ik een Kleur je Leven bij een mevrouw die de potten op haar terras keurig symmetrisch had gerangschikt. Ik heb de beplanting in haar bakken vervolgens niet symmetrisch beplant waardoor het geordende van de bakken wat losser en spannender werd. Omdat ik maar een paar kleuren gebruikte, gaf de beplanting toch rust. De mevrouw was heel blij en verrast en gaf eerlijk toe dat zij nooit zou hebben gedurfd om bakken op deze manier te beplanten. Voor de verrassing van zo’n mevrouw doe ik het.

Kleur je leven - rob - plantplezier - potten

Symmetrisch gerangschikte potten, asymmetrisch beplant

Ik zal heel eerlijk zeggen dat ik altijd iets in een tuin plant wat net niet lijkt te kloppen. Eén plant met een kleur die net wat afwijkt van de rest bijvoorbeeld. Juist zo’n plant lokt een reactie op bij mensen die zich afvragen waarom ik dat heb gedaan. Op die manier wordt een tuin een gespreksonderwerp tussen mensen. Eerlijk gezegd vind ik dat ontzettend leuk van mijn vak. Ik durf wel te zeggen dat als mij dát lukt, ik direct trots ben op die tuin.

  Nieuwsbrief  

Ontvang al het leuks van PlantPlezier elke week in je mailbox!