Trots op  

Bekijk hier een overzicht van alle Trots op's!

Trots op - Harold Scheffer

Harold Scheffer - PlantPlezier.nl Harold Scheffer is trots op zijn torenhoge palmen en een 90 jaar oude Jeneverbesstruik, door hemzelf in vorm gesnoeid. Zijn fascinatie voor tropische planten is in de jaren ’90 begonnen toen hij met zijn vrouw veel op vakantie ging in het Caribisch gebied. Na zijn huwelijksreis in de Dominicaanse Republiek...

Geplaatst op 26 juni 2017 - Meer lezen »

Trots op - Oproep

Oproep - PlantPlezier.nl Ben jij ook trots op je tuin of heb je hier een bijzonder verhaal over. Laat het ons weten en geef je op door een mailtje te sturen met je verhaal en een paar foto’s. Wie weet sta jij hier over een week al.

Geplaatst op 9 juni 2017 - Meer lezen »

Trots op - Onze nieuwe tuin met oude sfeer

Onze nieuwe tuin met oude sfeer - PlantPlezier.nl Johan Oosterman en Mirjam de Geus verhuisden twee jaar geleden -na de geboorte van hun tweede kind- van een schattig klein ‘Hans-en-Grietje’-huisje naar een ruimere gezinswoning.

Geplaatst op 1 april 2017 - Meer lezen »

Trots op - mijn tuin in de Keukenhof

mijn tuin in de Keukenhof - PlantPlezier.nl Wekelijks verrast een heel team in Robs Grote Tuinverbouwing iemand met een nieuwe tuin, een update van de woonkamer en een bijpassend barbecuegerecht.

Geplaatst op 3 februari 2017 - Meer lezen »

Trots op - De Kindertuin

De Kindertuin - PlantPlezier.nl Melk komt van de koeien en groenten komen van het land. Voor veel kinderen uit de stad is dit nog niet zo vanzelfsprekend.

Geplaatst op 20 januari 2017 - Meer lezen »

Trots op - Alle tuinen

Alle tuinen - PlantPlezier.nl Rob Verlinden is iedere week weer trots op de tuin die hij maakt. Het is geen geheim dat hij altijd probeert om zelfs de mensen die het minst om tuinen geven, hier toch enthousiast voor te maken. Het meest recente voorbeeld was Nick in de aflevering van Robs Grote...

Geplaatst op 6 januari 2017 - Meer lezen »

Trots op - Mijn ‘mediterrane’ tuin

Mijn ‘mediterrane’ tuin - PlantPlezier.nl Le travail d’un seul homme. Het werk van één man. Met die zin opent Henk Verbruggen zijn website die hij maakte naar aanleiding van zijn tuin waar hij twintig jaar geleden mee is begonnen.

Geplaatst op 21 oktober 2016 - Meer lezen »

Trots op - mijn telkens veranderende tuin

mijn telkens veranderende tuin - PlantPlezier.nl Sandra schreef ons omdat zij trots is op haar tuin en dit wilde delen. Ben jij ook trots op je tuin en lijkt het je leuk dat we een artikel over jou en je tuin schrijven stuur ons dan (via wetransfer) foto’s en het verhaal over jou en je...

Geplaatst op 16 september 2016 - Meer lezen »

Trots op - mijn orchideeënverzameling

mijn orchideeënverzameling - PlantPlezier.nl Iedere dag is Patrick te vinden bij zijn orchideeën verzameling. In totaal besteedt hij ongeveer 10 uur per week aan zijn 175 orchideeën en is daarmee een echte liefhebber en verzamelaar te noemen.

Geplaatst op 9 september 2016 - Meer lezen »

Trots op - onze tuin vol herinneringen

onze tuin vol herinneringen - PlantPlezier.nl Jaap en Gonda wonen al 46 jaar in hetzelfde huis. Het huis waar zij in gingen wonen toen ze trouwden. In dit huis zijn kinderen geboren, opgegroeid en uitgevlogen. Regelmatig komen deze kinderen weer terug naar hun ouderlijk huis maar nu met partner en eigen kinderen. Het huis en de...

Geplaatst op 2 september 2016 - Meer lezen »

Trots op - mijn wilde bloemen dijktuin

mijn wilde bloemen dijktuin - PlantPlezier.nl Nadat de kinderen waren uitgevlogen en hun oude tuin bij een huis in een woonwijk was voltooid, gooiden Gerda en Jan het over een andere boeg. Ze kochten een kleiner huis met een tuin aan een dijk. Een ‘opknappertje’ was het en dat gold zowel voor het huis als voor...

Geplaatst op 4 juli 2016 - Meer lezen »

Trots op - Mijn bostuin

Mijn bostuin - PlantPlezier.nl Paul woont met zijn partner (Paul) in een prachtig appartement in Amsterdam met als enig nadeel dat het maar weinig buitenruimte heeft.

Geplaatst op 23 mei 2016 - Meer lezen »

Trots op - onze ‘Dijk van een Tuin’

onze ‘Dijk van een Tuin’ - PlantPlezier.nl Een dijk van een tuin is het! Niet alleen letterlijk, want de tuin van Eike den Hengst en Margreet Verhoef-Sommeling aan de Waalbandijk in Gameren is écht een tuin aan een dijk.

Geplaatst op 25 februari 2016 - Meer lezen »

Trots op - mijn kruidentuin

mijn kruidentuin - PlantPlezier.nl De trots van Anneke Riemersma uit Drachten is haar kruidentuin. Haar trots is meteen ook haar passie. Haar passie komt voort uit haar jeugd. De liefde van haar ouders voor tuinieren en de jeugdherinneringen aan de lavendelvelden in Frankrijk tijdens de vakanties.

Geplaatst op 9 februari 2016 - Meer lezen »

Trots op - Mijn eetbare bostuin in de stad

Mijn eetbare bostuin in de stad - PlantPlezier.nl De liefde voor ‘groen’ is bij Vera Greutink ontstaan tijdens haar kinderjaren. Van een moestuin tijdens haar lagere school periode, breidde het zich uit naar het plukken en gebruiken van wilde kruiden. Als twintiger maakte Vera kennis met de permacultuur en eigenlijk was toen voor Vera het cirkeltje rond.

Geplaatst op 20 januari 2016 - Meer lezen »

Trots op - mijn kersttuin

mijn kersttuin - PlantPlezier.nl Op onze oproep wie er trots is op z’n kersttuin, hebben wij veel reacties ontvangen. Eén daarvan was net even anders dan de anderen. Marian van Moerkerk-Gerritzen is namelijk niet trotst op haar eigen tuin, ze is trots op de kersttuin van haar ouders Arnold en Geertje Gerritzen aan...

Geplaatst op 15 december 2015 - Meer lezen »

Trots op - Mijn mini-tuintje

Mijn mini-tuintje - PlantPlezier.nl Is tuinieren alleen iets voor in het voorjaar en de zomer? Sonja Pouw vindt van niet. In de gure en koude wintermaanden tuiniert zij rustig door, alleen niet buiten in de tuin.

Geplaatst op 3 december 2015 - Meer lezen »

Trots op - Mijn kijkakker

Mijn kijkakker - PlantPlezier.nl Pieter Geerts uit Alphen (Noord-Brabant) zat voor de televisie en keek naar Robs Grote Tuinverbouwing. Daar zag hij Ivo Putman en werd hij geprikkeld bij het horen van Ivo’s website Plantplezier. Pieter werd nieuwsgierig en kroop meteen achter zijn computer. Per mail stuurde hij Ivo een compliment en van het...

Geplaatst op 18 november 2015 - Meer lezen »

Trots op - De Sequoiahof

De Sequoiahof - PlantPlezier.nl Als zoon van een oesterkweker groeide Jos niet met planten en bloemen op. Nu komen mensen van heinde en verre om te genieten van zijn tuin in het Zeeuwse Vlake; de Sequoiahof, vernoemd naar de robuuste boomsoort Sequoia.

Geplaatst op 5 november 2015 - Meer lezen »

Trots op - Ons Paradijs

Ons Paradijs - PlantPlezier.nl Anita en Theo Nijssen uit Someren hadden een varkensbedrijf ‘aan huis’, maar in 2002 besloten zij een geheel andere weg in te slaan; de weg van tuinieren en kweken, wat uiteindelijk leidde tot een negenduizend vierkante meter grote tuin van eigen ontwerp, genaamd ‘Ons Paradijs’.

Geplaatst op 22 oktober 2015 - Meer lezen »

Trots op - mijn fantasie tuin

mijn fantasie tuin - PlantPlezier.nl Niets wilde groeien op het grote en vlakke stuk grond dat Beerd van de Put en zijn vrouw Janny meer dan dertig jaar geleden kochten. Moeilijk voor te stellen voor wie de uitgebreide tuin vandaag de dag ziet.

Geplaatst op 7 oktober 2015 - Meer lezen »

Trots op - Mijn tuin zonder zevenblad

Mijn tuin zonder zevenblad - PlantPlezier.nl Truus en Frits verhuisden vierentwintig jaar geleden naar hun verbouwde boerderij in Maasdam, een klein dorp in de Hoeksche Waard. Met name Truus wilde heel graag buiten wonen en samen vonden zij het mooiste plekje aan een meer met de naam Binnenmaas.

Geplaatst op 3 september 2015 - Meer lezen »

Trots op - … mijn wilde tuin

… mijn wilde tuin - PlantPlezier.nl De tuin van Ada en Egbert Hengelmolen grenst aan een stuk bos bij de Drentsche Aa, de enige beek in Nederland die grotendeels zijn oorspronkelijke, natuurlijke loop heeft behouden. Deze prachtige omgeving diende dan ook als inspiratie voor hun energiezuinige woning en de wilde tuin die deze natuurliefhebbers lieten...

Geplaatst op 6 juli 2015 - Meer lezen »

Trots op - Mijn prairietuin

Mijn prairietuin - PlantPlezier.nl Nog iedere dag zijn Theo en zijn vrouw Tamara blij met hun prairietuin. De tuin die de sfeer van steppen en graslanden combineert met vaste planten.

Geplaatst op 22 juni 2015 - Meer lezen »

Trots op - Trots op mijn tuin theetuin

Trots op mijn tuin theetuin - PlantPlezier.nl Diep in het natuurgebied ‘De Millingerwaard’ ligt een stukje mediterraan Nederland. Niet te bereiken met de auto, maar met fiets of de benenwagen. Door deze afzondering van de buitenwereld hangt er altijd een zeer fijne en ontspannen sfeer.

Geplaatst op 8 juni 2015 - Meer lezen »

Trots op - Lavendel Boerderij ‘Granny’s Bouquet’

Lavendel Boerderij ‘Granny’s Bouquet’ - PlantPlezier.nl Lavendel Boerderij ‘Granny’s Bouquet’ was voorheen de varkensboerderij van Gert en Grietje Ruttenberg. Een bedrijf met veel zwaar werk dat hen steeds minder genoegdoening gaf. Een buurman kwam met de tip op het roer om te gooien.

Geplaatst op 28 april 2015 - Meer lezen »

Trots op - M’n hobby

M’n hobby - PlantPlezier.nl Werk dat doorgroeit naar een hobby, dat hoor je niet vaak. Toch overkwam het Rozannie Peerenboom. Samen met haar man Ad runde zij een professionele buxuskwekerij en wonnen zij prijzen met hun buxusstruiken. Toen Ad op een gegeven moment besloot om de tuin aan te gaan pakken, stelde hij...

Geplaatst op 13 april 2015 - Meer lezen »

Trots op - mijn kruidentuin

mijn kruidentuin - PlantPlezier.nl Gemma van Beek is trost op haar kruidentuin. Zo trots zelfs dat ze een opleiding volgde tot herborist en nu mensen adviseert over het gebruik van kruiden in het dagelijks leven.  

Geplaatst op 30 maart 2015 - Meer lezen »

Trots op - Mijn Japanse tuin

Mijn Japanse tuin - PlantPlezier.nl Arjan Baan heeft altijd passie voor tuinieren gehad, maar de eerste stappen richting een Japanse tuin begonnen in 1996 met het maken van een eerste bonsai boompje; een lijsterbes die hij nog steeds heeft. Vervolgens schafte hij een boek aan over Japanse tuinen en raakte meer geïnteresseerd.

Geplaatst op 16 maart 2015 - Meer lezen »

Trots op - Mijn rotstuin

Mijn rotstuin - PlantPlezier.nl Jos Pieters heeft al van kinds af aan een passie voor planten. Toen hij op zijn 22e in contact kwam met de rotstuin van Bér Slangen, was hij vastberaden ooit ook zelf een rotstuin te gaan maken. Dit is hem gelukt en hij heeft zijn hele tuin omgebouwd tot...

Geplaatst op 2 maart 2015 - Meer lezen »

Trots op - Mijn Paradijsvogelbloem

Mijn Paradijsvogelbloem - PlantPlezier.nl Hoewel het heel moeilijk is om in Nederland een Strelitzia (Paradijsvogelbloem) te kweken is het Gerard Pijnenburg gelukt! Lees hoe het hem is gelukt om deze bijzondere plant op te kweken. “Ik heb ongeveer 15 jaar geleden vanuit Spanje een Strelitzia zaadje gekocht en het is me gelukt om...

Geplaatst op 16 februari 2015 - Meer lezen »

Trots op - Mijn Cottagetuin

Mijn Cottagetuin - PlantPlezier.nl Thea van Maldegem heeft samen met haar man een 3000 m2 grote ecologische cottagetuin in Oostkapelle (Zeeland) met genoeg plek voor planten en dieren.   Hoe omschrijf je jouw tuin? Wij hebben een cottagetuin, maar wel heel natuurlijk ogend en met strakke lijnen. Hij is 3000 vierkante meter groot,...

Geplaatst op 2 februari 2015 - Meer lezen »

Trots op - Mijn Verteltuin

Mijn Verteltuin - PlantPlezier.nl Marijcke Faas is 7 jaar geleden gestart met haar VertelTuin in het Noord-Hollandse dorpje Hem. Deze tuin is een heus park waarin zij volwassenen voorleest op allerlei idyllische plekken midden in de natuur.   Hoe omschrijf je jouw tuin? Een natuurgebied, ruig met graspaden en verschillende plekjes die een...

Geplaatst op 19 januari 2015 - Meer lezen »

Trots op - Mijn postzegelmoestuin!

Mijn postzegelmoestuin! - PlantPlezier.nl Jiska Clevering is trots op haar postzegelmoestuintje. Het begon allemaal met overgebleven groente van het koken wat ze een tweede leven gunde en nu is het uitgelopen op een postzegelmoestuin, een grote moestuin en een blog! Hoe ziet jouw postzegeltuintje eruit? Zoals de naam al zegt is hij echt...

Geplaatst op 5 januari 2015 - Meer lezen »

Trots op - Trots op mijn kerstboom

Trots op mijn kerstboom - PlantPlezier.nl Voor deze ‘Trots op’ hadden wij via Facebook gevraagd naar mensen die trots zijn op hun kerstboom. Onder de vele inzendingen hebben wij Jantje Kuiper uitgekozen als winnares. “De kerstboom van mijn dochter Wilma is heel mooi geworden. Alle versiering zijn gehaakt. We zijn er in augustus al mee...

Geplaatst op 22 december 2014 - Meer lezen »

Trots op - Onze sprookjestuin

Onze sprookjestuin - PlantPlezier.nl De 8000 m2 tuin van Leo en Maria Koppens is een heuse sprookjestuin, boordevol eigenhandig gemaakte beelden van hout en afval. Met honderden lichtjes, geeft de tuin je een echt sprookjesgevoel. Hoe bent je op het idee gekomen om een sprookjestuin te beginnen? In de eerste plaats heb ik...

Geplaatst op 8 december 2014 - Meer lezen »

Trots op - Het plantenasiel van Rachelle Klaassen

Het plantenasiel van Rachelle Klaassen - PlantPlezier.nl Ik ben trots op het plantenasiel! Het begon als een spontane ingeving en ik had nooit verwacht dat het zo’n succes zou worden. Het loopt erg goed en het feit dat mensen oude tweede hands planten verkiezen boven de perfecte planten uit een winkel, dat vind ik leuk en...

Geplaatst op 24 november 2014 - Meer lezen »

Ook trots op je eigen tuin of zelf gekweekte plant? Geef je op door een mail te sturen naar info@plantplezier.nl

  Nieuwsbrief  

Ontvang al het leuks van PlantPlezier elke week in je mailbox!