Zomer tip  

Zomerbloeiers poten voor een vrolijk pasen

Zomerbloeiers poten voor een vrolijk pasen - PlantPlezier.nl

De start van het voorjaar zet aan tot het nadenken over het brengen van kleuren in de tuin. Hieronder wat informatie over een aantal aanraders.  Ook in dit filmpje zijn zowel Ivo als Rob erg enthousiast over deze kleurenpracht.

 

PlantPlezier - tip - tuinbloeiers - fuchsia

Ivo krijgt de zomer in zijn bol met deze ‘zomerse tuinbloeiers’

Fuchsia De Fuchsia is genoemd naar de Duitse arts Leonard Fuchs. Er bestaan vier vormen Fuchsia’s (enkelbloemige, dubbelbloemige, hang- en trosbloemige) die door kruising hebben geresulteerd in twaalfhonderd verschillende varianten.

Fuchsia’s verkiezen een plekje in de ochtendzon, avondzon of half schaduw. Oranje gekleurde bloemen kunnen meestal meer zon verdragen dan de andere. Bij voorkeur zetten we de planten in de tuin of op een balkon, aan een pergola enz. Verder lust de Fuchsia wel wat water. Dat betekent dat ze (bij zonnig weer) elke dag water moeten hebben.

Misschien wist je nog niet dat de vruchten van de Fuchsia eetbaar zijn.

Tip - PlantPlezier - Ivo - osteospernum - spaanse margriet

Een randje bloeiende Spaanse Margrieten

Osteospermum (Spaanse Margriet) De botanische naam voor Spaanse Margriet is Osteospermum. De Osteospermum houdt van een zonnige plek op terras, balkon of serre. En verlangt pas naar water als hij bijna droog staat.

Ivo trots met zijn bak Franse Geraniums

Ivo trots met zijn bak Franse Geraniums

Pelargonium (Geranium) Maak van je terras een muggenvrije bloemenzee met de Pelargonium. De Pelargonium kan zeer goed tegen de droogte en is onderhoudsvriendelijk.

De Pelargonium is een gemakkelijke balkonplant voor potten en hangmanden.

Net als de Osteospernum staat ook deze plant graag in de zon en mag begoten worden als de grond bijna droog is. Teveel water geeft geel blad. Regelmatig de verwelkte bloemen en lelijke bladeren eruit knippen zorgt voor meer bloei.

plantPlezier - tip - ivo - violen - keukenhof

Violen in overvloed

Viool Je hebt geen groene vingers nodig voor violen, want ze zijn heel makkelijk te verzorgen. Ze hebben geen plantenvoeding nodig, enkel water! Tijdens vorstperiodes laten de bloemetjes hun kopjes hangen, maar wanneer de temperatuur weer boven het vriespunt komt, richten ze zich omhoog en kijken ze weer stralend de wereld in.

Ook hier geldt dat wanneer je de uitgebloeide bloemen regelmatig weghaalt, ze onverstoorbaar blijven doorbloeien en nieuwe bloemen produceren.
Wist je trouwens dat viooltjes worden gebruikt als basis voor veel (dames)parfums? De bloemblaadjes geven een lichtzoete en een beetje poederachtig geur; het blad ruikt frisser en meer ‘groen’.

 

  Nieuwsbrief  

Ontvang al het leuks van PlantPlezier elke week in je mailbox!