Groenten Tip  

Witlof

Witlof - PlantPlezier.nl

Deze maand is het tijd om knolselderij, schorseneren, mispels en noten te oogsten. Na de eerste vorst is ook boerenkool klaar om geoogst te worden. Witlof kan worden gerooid en vervolgens worden ingekuild in de aarde. Dit is overigens het laatste onderdeel van een uitgebreid traject.

Witlofteelt begint namelijk al in mei bij het kweken van de wortels, ook wel ‘trekken’ genoemd. De wortels worden vervolgens opnieuw geplant, maar nu heel dicht bij elkaar en bedekt met een zandlaag of losse grond. Hierbij is het zaak dat de uitloper geen daglicht krijgt, anders wordt het een ‘groenlof’. 😉

Ook moet je ervoor zorgen dat de plant niet te hard groeit, zodat er vanuit de wortel langzaam mooie kropjes kunnen ontstaan. Wees daarom voorzichtig met het bemesten en water geven van de plantjes.

In principe groeit witlof op iedere grondsoort, mits de structuur goed en luchtig is. Leuk is dat je deze groente kunt kweken in de tuin, maar ook in een bak in bijvoorbeeld een donkere kelder of op een donkere zolder.

  Nieuwsbrief  

Ontvang al het leuks van PlantPlezier elke week in je mailbox!