Vakantie Tip  

Water geven

Water geven - PlantPlezier.nl

Er zijn verschillende manieren om tijdens de vakantie, zonder (al te veel) hulp van buren de planten zowel binnen als buiten te verzorgen. Voor iedere ouderwetse manier is inmiddels ook een eigentijdse variant. Lees het hier en vind uit welke manier het beste bij je past.

Terrasbakken, ouderwetse manier

Een watergeeftip die succes niet garandeert is het gebruik van een druppelende petfles. Door een klein gaatje te maken in de dop van een met water gevulde petfles en deze omgekeerd in de grond te plaatsen maak je als het waren ook een druppelsysteem. Er zijn wel wat uitdagingen aan dit systeem. Natuurlijk mag de fles niet te snel, maar ook niet te langzaam leegdruppelen. Er zal toch een thuisblijver de flessen af en toe in de gaten moeten houden en bijvullen.

Petfles watergeefsysteem

Veel eenvoudiger en ook meer van deze tijd is het aansluiten van een druppelsysteem op de bakken van het terras, maar ook van de borders. De meeste planten houden van een constante vochtbalans rondom de kluit. Het ene moment voldoende water en het volgende moment droogte kost een plant enorm veel energie. Droogte zorgt ervoor dat een plant maatregelen gaat nemen om te voorkomen dat hij dood gaat. Deze energie kan hij beter steken in het groeien en geven van mooi blad.

Omdat het druppelsysteem ook via een app te bedienen is hoef je ook niet aan thuisblijvers te vragen of ze voor je tuin willen zorgen gedurende je afwezigheid.

 

Kamerplanten watergeven in de zomer, ouderwetse manier

Voor kamerplanten hebben we ook een tip uit grootmoederstijd. Zet kamerplanten op een beschutte plek in huis, bijvoorbeeld een tafel.

ouderwets waterwegen

Vul één of meerdere emmers met water en leg katoenendraadjes vanuit het water van de emmer in de kluit van ieder plantje.

Of kies voor de 2016 versie van dit idee en koop de aqua for weeks. Een systeem dat ook werkt met een waterreservoir en een lont bij iedere plant om hiermee de plant van constant vocht aan de wortels te voorzien.

  Nieuwsbrief  

Ontvang al het leuks van PlantPlezier elke week in je mailbox!