Vogel Tip  

Vogels voeren in de winter

Vogels voeren in de winter - PlantPlezier.nl

Vogels kunnen niet lang zonder voer. Net als wij houden de vogels zelf hun lichaam op temperatuur en dat kost veel energie. Geef met sneeuw en vorst voer als aanvulling op wat ze zelf nog wel bij elkaar kunnen scharrelen.

Voerhokjes worden vooral bezocht door zaadeters zoals vinken en gorzen. Mezen hebben liever vetbollen met zaad. Wil je dit nu zelf maken, gebruik dan niet het afval vet van de Kerst. Het vet dat wij gebruiken bevat veel zout en dat is dodelijk voor vogels.

vetbollen

Gebruik zoutloos frituurvet met daarin zonnebloempitten en zaden van pompoenen, slazaad, appelpitten, rijst, havermout en dergelijke. Niet-zaadetende vogels zoals de merel, lijster, roodborstje, goudhaantje en winterkoninkje hebben liever een voerplek op de grond, of een open voertafel (eventueel met dakje) waar vandaan ze katten kunnen zien aankomen. Deze vogels houden meer van gedroogde wilde bessen, vruchten van kornoelje, krenten, rozijnen, stukjes appel, gemalen noten, oud brood, gehakt en visvoer zoals poppen en wormpjes. Dit is ook goed voer voor watervogels. Strooi nooit meer voer dan de vogels in één dag verbruiken.

En wil je het jezelf makkelijk maken, pruts niet zelf en bestel het gewoon hier.

bakker-logo-nieuw

  Nieuwsbrief  

Ontvang al het leuks van PlantPlezier elke week in je mailbox!