Moestuin Tips  

Tien maal

Tien maal - PlantPlezier.nl

Moestuinieren is leuk, maar soms moet je er ook gewoon genoeg ruimte voor hebben.

Gelukkig gaf Ivo het antwoord op deze vraag in zijn vlog.

Maar hoe nu verder? PlantPlezier zette een aantal tips voor je op een rij waarmee het (moes)tuinieren in een beperkte ruimte ook bij jou een succes wordt.

Tip 1: De meest belangrijke Tip is; Tuinieren is ‘FUN’. Laat je niet gek maken als iets eens niet lukt en probeer het gewoon opnieuw.

Tip 2: Begin met goed materiaal. De zakken die Ivo liet zien bevatten goede grond, goede kwaliteit zaadjes en is daardoor dus meteen al een goede start.

Tip 3: Begin bij de groenten pas met zaaien in maart en niet direct al te warm. Hierdoor gaan de plantjes rekken.

Tip 4: Zaai niet te diep. Gebruik als stelregel dat je niet dieper zaait dan de lengte van een blaadje. Dan zit je meestal goed.

Tip 5: Laat de grond niet uitdrogen. Plantjes hebben een lichte standplaats en vochtige bodem nodig.

Tip 6: Draai de plantjes regelmatig waardoor ze niet één kant op groeien.

Tip 7: Alles waar Te voor staat is niet goed. Een lichte standplaats is fijn, volop in de zon is te heftig. Laat plantjes tijdig af en toe wennen aan buiten. Afharden heet dit. Niet in de volle zon en niet bij vorst.

Tip 8: Een plantje heeft ruimte nodig. Teveel plantjes op een propje bij elkaar werkt meestal niet. Verspeen plantjes als ze te dicht op elkaar staan.

Tip 9: Niet schrikken. Als je plantjes hebt verspeend kunnen ze even slaphangen. De planten moeten wennen aan de nieuwe situatie. Omdat er vaak wat worteltjes zijn beschadigd is het nu zeker belangrijk dat de grond niet uitdroogt en het plantje kan herstellen.

Tip 10: Planten hebben voeding nodig. Als de planten groter zijn gegroeid geef ze dan af en toe ook een beetje plantenvoeding.

bakker-logo-nieuw

 

  Nieuwsbrief  

Ontvang al het leuks van PlantPlezier elke week in je mailbox!