Amaryllis Tip  

Sonatini

Sonatini - PlantPlezier.nl

De laatste weken laten Rob en Ivo regelmatig de bijzondere Sonatini zien die door sommigen ook wel de ‘tuin-amaryllis’ wordt genoemd. Dit prachtige bloemetje mag zich ook echt Amaryllis noemen en komt uit Zuid-Amerika.

De ‘grote’ amaryllis die wij ook kennen en een holle steel heeft, komt van oorsprong uit Zuid-Afrika en is eigenlijk een Hippeastrum en geen Amaryllis.

De Sonatini heeft als leuke bijkomstigheid dat het bolletje onze winters verdraagt. Nadat je er in huis van hebt kunnen genieten zet je ze in het voorjaar in je tuin om ze daar te laten verwilderen.

Let bij de koop van de Sonatini goed op de kwaliteit. Wil je zeker weten dat je uitgeselecteerde bollen hebt waarvan de kwaliteit goed is met meestal zelfs meer dan één bloemstengel, dan heb je van Rob of Ivo vast al wel gehoord te letten op het gouden potje. Dit zijn bolletjes die aan deze kwaliteitseisen voldoen en je zeker niet teleur zullen stellen.

Sonatini gemak

ivo - plantplezier - sonatini

Wil je eens op een andere manier van deze prachtige bolletjes genieten. Ivo laat in het filmpje zien hoe je het jezelf makkelijk kunt maken door de bolletjes op water te zetten

Wat kun je doen om deze bolletjes over te houden

  • Snij de bloemstengel tot 5 centimeter boven de bol af.
  • Blijf de bol ook na de bloei verzorgen. Op dat moment worden namelijk nieuwe bloemknoppen gemaakt voor volgend jaar.
  • Zet half mei de bollen in de tuin en op een plaats waar geen felle zon komt. Laat ze daar verwilderen en dek ze tijdens de koudste wintermaanden een beetje af. Begin in november weer met nieuwe Sonatini’s uit het gouden potje.

Veel plezier!

ivo - sonatini - plantplezier

Nog even de sterke eigenschappen van de Sonatini’s op een rij

  • Zeer bloeirijk. Meerdere stelen per bol met veel kelken per steel.
  • Korte rassen waardoor ze makkelijk te gebruiken zijn in potten en schalen.
  • Uitstekend geschikt voor tuin beplanting
  • Goede houdbaarheid van de bloemen.
  • Grote verscheidenheid in kleuren.
  Nieuwsbrief  

Ontvang al het leuks van PlantPlezier elke week in je mailbox!