Verjong Tip  

Rozemarijn verjongt

Rozemarijn verjongt - PlantPlezier.nl

Met de kans dat de pensioenleeftijd de komende jaren waarschijnlijk nog verder gaat stijgen, zullen we toch actie moeten nemen om zo lang mogelijk vitaal te blijven. PlantPlezier denkt mee en helpt je aan een verjongingskuur gemaakt van rozemarijn.

Rozemarijn groeit van nature op de droge heuvels van Zuid-Europa in de felle zon. Met een beetje bescherming doet deze sterke plant het ook bij ons in de tuin en bloeit met mooie blauwe bloemen van maart tot mei.

Rozemarijn schijnt erg gezond te zijn en de etherische olie uit de bloeiende takken van de rozemarijn wordt dan ook gebruikt als middel tegen krampen. Thee van rozemarijn werkt maagversterkend. Zalf versterkt de zenuwen en wijn van rozemarijn verjongt!

Het recept

Neem een liter witte wijn en een handvol rozemarijnbladeren. Laat de bladeren goed toegedekt 24 uur op een donkere plaats in de witte wijn trekken. Filter vervolgens de bladeren uit de wijn en voilà, je bent klaar om te starten met je verjongingskuur.

Vraag is wel of de pensioengerechtigde leeftijd uiteindelijk niet juist nog verder wordt opgeschroefd als Nederland massaal verjongt. 😉

  Nieuwsbrief  

Ontvang al het leuks van PlantPlezier elke week in je mailbox!