Plant Tip  

Planten planten

Planten planten - PlantPlezier.nl

Waarschijnlijk heb je het Ivo of Rob al weleens zien doen. Voordat ze planten poten dopen ze het kluitje even in een bak water. Meestal zijn dit kluitjes die al redelijk vochtig zijn.

Om je plant direct een goede start te geven is het belangrijk dat je plantjes even ‘doopt’ voor je ze plant. Heb je een heel los kluitje houdt dan even je hand onder het kluitje als je hem doopt, anders valt de hele kluit uit elkaar. Het op deze manier watergeven is effectiever dan pas na het inplanten gieten.

Het is wel belangrijk dat de aarde van de pot niet (te) droog is want je begrijpt dat als je een plantje met een vochtige kluit in een pot met droge aarde zet al het vocht uit het kluitje door de omringende grond zal worden weggezogen.

Evengoed na het poten nagieten van de pot is dus een heel goed idee.

Zet plantjes met hele droge kluiten vooraf in een bak water en laat ze vanzelf volzuigen. Heb geduld en denk niet dat je de kluitjes helpt volgezogen te raken door ze onderwater te duwen. In het potje kan dan bij de wortels een luchtbel ontstaan die zichzelf niet volzuigt met water.

  Nieuwsbrief  

Ontvang al het leuks van PlantPlezier elke week in je mailbox!