Vakantie Tip  

Of blijf lekker thuis! ;-)

Of blijf lekker thuis! ;-) - PlantPlezier.nl

Tips voor de vakantieverzorging van je tuin krijg je van alle kanten. Blijf je lekker thuis, dan heb je geen probleem. Alles gaat gewoon door, maar als je een paar weken of zelfs langer weg bent, kan er met je planten (zowel binnen als buiten) veel misgaan.

Zet binnen al je planten zoveel mogelijk bij elkaar en steek er een druppelsysteem in. Of zet een emmer water of de tafel en de planten op de grond en maak van katoenen koortjes (uit de emmer naar iedere plant) een eigen druppelsysteem. Degene die de post van je deurmat weghaalt hoeft alleen die bak maar zo nu en dan te vullen. Probeer ook alles zo netjes mogelijk achter te laten. Het grasveld gemaaid en het onkruid gewied. Zet ook de tuinslang alvast gebruiksklaar, gereedschap makkelijk bereikbaar in de schuur. Dat is prettig voor degene die de zorg overneemt. Kies iemand die een beetje oog heeft voor planten, zodat dingen die moeten gebeuren op tijd gebeuren en niet vlak voordat je thuiskomt.

Het is ook mogelijk om een hovenier in te schakelen tegen een geringe vergoeding. Dan is er meteen een beetje leven rondom je huis. Dat is ook veiliger.

  Nieuwsbrief  

Ontvang al het leuks van PlantPlezier elke week in je mailbox!