Haag Tip  

Kale wortels

Kale wortels - PlantPlezier.nl

Je wilt een haag planten, maar wilt ook je budget een beetje in de gaten houden. Misschien omdat je grote aantallen nodig hebt. Plant dan heesters met kale wortels. Het is daar nu tijd voor.

Doordat de kweker de planten direct na het rooien kan doorverkopen en niet apart in een potje hoeft te zetten kan de prijs wat lager blijven. Het planten van heesters met kale wortels kan niet het hele jaar door en moet gebeuren voordat de groei in de struik komt en er ook nog geen blad aan de struik zit. Overigens is september voor struiken met blad, zoals buxus, een betere maand om te poten.

Natuurlijk vraagt het van jou natuurlijk wel wat aandacht als je de struik in de grond zet. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je als je struik plant je de wortels wat rulle grond geeft waardoor de plant makkelijk kan doorwortelen. Ook is het verstandig te zorgen dat de wortels overal de grond raken en er geen open plekken bij de wortels zitten. Dit voorkom je door in het plantgat bij de rulle grond, water te sproeien waardoor de grond iets beter rondom de wortels gaat zitten. Waarschijnlijk kom je erachter dat er best nog een extra schepje goede grond bij kan voor je het gat dichtmaakt.

  Nieuwsbrief  

Ontvang al het leuks van PlantPlezier elke week in je mailbox!