Gras Tip  

Grasmaaien 2.0

Grasmaaien 2.0 - PlantPlezier.nl

Deze maand kan het gras weer worden gemaaid. Waarschijnlijk heb je al langer zin om de machine weer te starten, want het gras ziet er nu hobbelig uit. Sommige grassoorten in je gazon zijn sneller gegroeid dan andere soorten. Tijd om korte metten te maken met deze ongelijkheid.

PlantPlezier

Ook is het nu tijd om nieuw gras in te zaaien, of slechte plekken uit te steken en te vervangen voor nieuwe graszoden.

Vanaf nu is het aan te raden minimaal één keer per maand het gras te maaien en ook tot en met september minimaal drie keer te bemesten. Iedere keer dat je maait haal je de voedingsstoffen die uit de bodem zijn gehaald en in het gras zitten weg. Dit moet weer worden aangevuld.

plantplezier - ivo putman - column - toekomst - tuinieren

Voor sommige mensen is grasmaaien een ontspannen werkje waarbij je direct resultaat ziet. Anderen vinden dit stom vervelend werk. Gelukkig kun je er in sommige gevallen voor kiezen tuinwerk automatisch uit te laten voeren. Grasmaaien is er daar één van. De allernieuwste robotgrasmaaier van Gardena kun je met een app op je mobiele telefoon bedienen.

Aan deze app zou je ook bijvoorbeeld je sproeiinstallatie of druppelsysteem kunnen koppelen.

PlantPlezier

En waar ter wereld je ook zit. Via een sensor weet je precies hoe vochtig of droog je tuin is en of je automatisch beregenen juist aan of uit moet zetten.

Wie zegt er nu nog dat tuinwerk vervelend is? 😉

  Nieuwsbrief  

Ontvang al het leuks van PlantPlezier elke week in je mailbox!