Ivo's tip  

Gebruik de goede grond

Gebruik de goede grond - PlantPlezier.nl

Wanneer je een tuin aanlegt gebruik je andere grond, dan wanneer je een leuke bloempot vult. Iedere plant heeft zijn eigen soort grond nodig. Toch is het aan te bevelen bij de aanleg van je tuin voor de bovenste laag, gebruik te maken van potgrond.

Hieronder ligt een laag zwarte tuinaarde.

 

Wat is precies potgrond?

Potgrond bestaat voornamelijk uit veen, dit is grond wat ontstaan is uit afgestorven plantenresten. Een goede eigenschap van veen is het water opnemend vermogen. Het vocht wordt snel door de grond opgenomen en ook lang vastgehouden.

 

Wat is tuinaarde?

Tuinaarde een verzamelnaam voor verschillende soorten aarde die te gebruiken zijn in de tuin. Vaak bestaande uit een groot deel humus om bij het poten van bomen en struiken, de doorgroei van de wortels naar de volle grond te bevorderen.  Tuinaarde is perfect voor het ophogen van je tuin, maar wanneer er gepland gaat worden raad ik je aan potgrond te gebruiken. Zowel bij het planten in de tuin, als in een bloempot.

Hoog je tuin eerst op met tuinaarde en strooi er daarna een laag potgrond overheen. Bekijk altijd even goed of de zwarte aarde met of zonder mest is. Wanneer er geen mest door zit, ga dan vanaf maart bij mesten. Zit er wel mest door de tuinaarde, wacht dan af tot na het voorjaar om te zien hoe de plantjes het doen.

Deze laag potgrond ziet er niet alleen mooi uit, maar houdt daarnaast goed water vast waardoor de plantjes goed wortels kunnen schieten. Je planten zullen goed gaan groeien en een bijkomend voordeel van potgrond is dat het kiemvrij is waardoor je weinig last hebt van onkruid. Het enige onkruid wat hier groeit is afkomstig van de vogeltjes!

  Nieuwsbrief  

Ontvang al het leuks van PlantPlezier elke week in je mailbox!