Verpot Tip  

Februari kuipplanten verpotten

Februari kuipplanten verpotten - PlantPlezier.nl

In februari kun je de kuipplanten ook in een andere pot zetten. Net als bij kamerplanten geldt ook voor kuipplanten dat zij langzaam met het langer worden van de dagen weer meer tot leven zullen komen.

Let bij het verpotten op een aantal zaken:

  • Gebruik de juiste grond. Potgrond voor kuipplanten bevat niet alleen de juiste voedingsstoffen, maar vaak ook een beetje klei waardoor vocht beter wordt vastgehouden.
  • Laat de wortels een beetje schrikken. Door met de nagel van je duim langs de wortels van de plant te schuren worden deze een beetje beschadigd. Dit heeft bij de plant een schrikreactie tot gevolg waardoor hij direct nieuwe worteltjes maakt. Omdat je hem in een nieuwe pot met grond hebt gezet zullen deze worteltjes direct verder groeien in de nieuwe aarde en zo de voedingsstoffen uit de nieuwe aarde tot zich nemen.
  • Natte of droge kluit? Heb je een plant in een plastic pot staan dan kun je de plant het beste uit de pot halen als de kluit nog droog is. Staat de plant in een terracottapot, dan gaat dit het beste als de kluit nat is.
  Nieuwsbrief  

Ontvang al het leuks van PlantPlezier elke week in je mailbox!