De groene spotlights  

Kweker Jim Koot

Kweker Jim Koot - PlantPlezier.nl

Jim Koot is de man achter de Hydrangea ‘Strong’ en ‘Pink Annabelle’, maar ook de man achter bijvoorbeeld de Acers van de ‘Japanese Jewel’ serie. Als zoon van een kweker uit Boskoop, is het kweken hem met de paplepel ingegoten. Toch ging Jim nog een stapje verder.

Inmiddels heeft dit bij hem alles te maken met zijn passie voor het verbeteren van planten met eigenschappen die mensen graag zien. Nauwlettend houdt hij in de gaten waar behoefte aan is en hoe hij deze eigenschappen aan een plant kan toevoegen.

strong annabelle - plantplezier - de groene spotlight - jim koot

Een goed voorbeeld hiervan zijn de Hydrangea ‘Strong’ en ‘Pink Annabelle’ die uit de familie van Hydrangea arborescens ‘Annabelle’ komen. Deze Hydrangea’s hebben de neiging om de zware bloemen te laten hangen. Zeker na regen gebeurde het wel dat de bloemen te zwaar werden voor de tak en er vanaf braken. Dit was voor veel tuinliefhebbers een groot nadeel van deze prachtige plant.

plantplezier - pink annabelle - actie - stong annabelle - hortensia - hydrangea

Jim signaleerde dit en is op zoek gegaan naar Hydrangea’s met sterkere stelen om door te kweken. Stelen die die zelfs na regen de grote bloemtakken nog goed dragen. Het resultaat hiervan zijn de Hydrangea’s ‘Strong’ en ‘Pink Annabelle’.

Gelukkig is het daar niet bij gebleven en heeft Jim inmiddels een heel netwerk van plantenliefhebbers, verzamelaars en kwekers om hem heen die met hem meezoeken naar bijzondere planten of planteigenschappen. Ook reist hij een aantal weken per jaar de wereld rond om zelf  op zoek te gaan naar planten die een aanvulling of verbetering zijn voor de consument.

jim koot - australie - plantplezier

Jim met collega-kweker in Australië

Een aantal jaren geleden verhuisde Jim en zijn vrouw Monique, samen met veel passie en ambitie, van Boskoop naar Brabant waar zij gingen samenwerken met een andere kweker. Dit bleek een goede keuze en resulteerde in een goed lopend bedrijf waarin ook veel aandacht is voor de medewerkers. Jim gelooft namelijk dat mensen het beste werken als iedereen doet waar hij goed in is, en veel zelfstandigheid krijgt. Tevens kan Jim hierdoor blijven functioneren als de motor van het assortiment.

jim - koot - plantplezier -

Jim licht een tipje van de sluier op

Op de vraag wat wij nog meer kunnen verwachten, wilde Jim als tipje van de sluier oplichten dat ze bezig zijn met Acers uit de Japanese Jewel collectie die geschikt zijn voor potten op het terras. Ook gaat Son & Koot komen met andere kleuren van de Hydrangea ‘Annabelle’. Kleuren als lime en roze/rood. Maar hiervoor zullen wij jammer genoeg nog even geduld moeten hebben.

Interesse in de bijzondere Strong en Pink Annabelle hortensia’s? Vergeet dan actiecode PLANTPLEZIER niet. 😉

  Nieuwsbrief  

Ontvang al het leuks van PlantPlezier elke week in je mailbox!