Bakkers Favoriet van de Week - September  

Woonplant september: hangplanten

Woonplant september: hangplanten - PlantPlezier.nl

Hangplanten zijn Woonplanten van de maand september

Veel groene, bloeiende hangplanten die hier als woonplant worden gezien, zijn afkomstig uit de tropische regenwouden waar ze vooral als klimplant groeien. Ze zijn hiervoor speciaal uitgerust met ingenieus botanisch gereedschap, zoals hechtwortels, haakvormige stekels, luchtwortels, blad- of stengelranken en windende bladstelen.

Als zo’n klimplant geen ondersteuning meer vindt, neemt hij een kruipende of hangende vorm aan. Andere bloeiende hangplanten groeien in drogere streken en hebben sterke succulente eigenschappen waardoor ze periodes met minder neerslag kunnen overbruggen.

Blikvangers van bloeiende hangplanten zijn uiteraard de bloemen, die deze woonplanten iets mysterieus en karakteristieks geven. Dat maakt het originele elementen om te zetten als levend bloemengordijn of bloeiende roomdivider. De aparte, verrassende uitstraling van dit assortiment is een goede match met klanten die houden van verrassende vormen en op zoek zijn naar trendy groen.

Groene, bloeiende hangplanten worden jaarrond aangeboden. De meest bijzondere zijn Cissus, Columnea, Ceropegie woodii, Tradescantia, Rhipsalis, Asparagus, Aeschynanthus, Codonanthe, Hoya en Tillandsia.

09-2016-08

Verzorgingstips

  • Groene, bloeiende hangplanten met dikke vlezige bladeren hebben naar verhouding minder water nodig dankzij hun succulente eigenschappen.  Andere soorten hebben – zo om de twee dagen – een beetje water nodig omdat de bladeren dunner en fragieler zijn.
  • De meeste bloeiende hangplanten vragen een warme, lichte standplaats, maar hangen het liefst niet in de felle zon. Vuistregel: hoe meer bloemen de plant draagt, hoe groter de lichtbehoefte en hoe lichter/bonter het blad hoe groter de lichtbehoefte.
  • Geef de planten regelmatig, niet te koud, water. De potkluit mag niet uitdrogen, maar ook geen voetbad krijgen. Het blad van hangplanten met blad regelmatig sproeien met lauw water, de bloemen niet besproeien.
  • Om de plant lang goed te houden is 1 x per 2 tot 4 weken plantenvoeding gewenst. Uitgebloeide bloemen en oud blad verwijderen en de ranken terugsnoeien wanneer die te lang zijn geworden. Bloeiende hangplanten zijn alleen voor decoratie en niet voor consumptie.
  • De woonplanten kunnen zowel in een klassiek interieur als in moderne omgeving gebruikt worden. Ze liggend verwerken, met de ranken gedrapeerd in schalen, bieden groene, bloeiende hangplanten originele kansen om een interieur te verfraaien.

mooiwatplantendoen

  Nieuwsbrief  

Ontvang al het leuks van PlantPlezier elke week in je mailbox!