Bakkers Favoriet van de Week - November  

Woonplant november: de kerstcactus

Woonplant november: de kerstcactus - PlantPlezier.nl

De Kerstcactus, ook wel Schlumbergera of lidcactus genoemd komt van nature uit Brazilië, waar hij op 400-2000 hoogte in bomen groeit. In het vettige blad slaat de plant reservevoedsel en vocht op om drogere periodes te overbruggen. Zijn naam dankt hij aan de periode dat hij op zijn mooist is, in de donkere dagen rond kerst.

De meest voorkomende kleuren kerstcactussen zijn rood, roze, wit, paars, oranje en tweekleurige soorten. De Kerstcactus is een gemakkelijke woonplant. De plant vraagt een lichte tot zonnige standplaats, zowel binnen als buiten, mits de temperatuur boven de 12°C blijft. Door het vettige blad heeft de plant weinig water nodig, ongeveer een keer per week. Geef ook een keer per twee weken plantenvoeding. Kerstcactus bloeit met gemak zes weken, verwijder dan wel de uitgebloeide bloemen. Verplaats de kerstcactus niet als het niet nodig is, want dan laat hij uit protest misschien zijn knoppen vallen.

Na de bloeiperiode mag de plant in een iets koelere ruimte geplaatst worden. Om vervolgens weer bloemen te krijgen is een temperatuur van zo’n 20°C optimaal.

kerstcactus - ivo - plantplezier - woonplant maand

De kerstcactus is er in verschillende kleuren.

  Nieuwsbrief  

Ontvang al het leuks van PlantPlezier elke week in je mailbox!