Bakkers Favoriet van de Week - April  

Woonplant van de maand Klimop

Woonplant van de maand Klimop - PlantPlezier.nl

De Klimop 

Klimop, of Hedera helix, kent iedereen, zowel als kamerplant als tuinplant. Iets wat wellicht minder bekend is, is dat Klimop een van de meest luchtzuiverende woonplanten is. De plant haalt schadelijke stoffen uit de lucht en geeft daarvoor zuivere zuurstof terug. Zo verbetert de Klimop de leef- en werkomgeving van mens en huisdier.

 

klimop - woonplant - april

Klimop een prachtige Europesche groenblijver

Klimop is van oorsprong een Europese buitenplant die het ook binnen prima doet. Van de woonplantvariant is er een aantal fraaie cultivars met mooie bladvormen, -kleuren (groen-, wit- of goudbont) en –groottes. Meestal wordt de Klimop aangeboden als hangplant, maar de plant wordt ook in andere vormen gekweekt. Hij komt in de natuur vaak voor in bossen als bodembedekker en groeit in boomstammen en langs muren met zijn hechtwortels. In uitzonderlijke gevallen kan hij wel 25 tot 30 meter hoog worden.

plantplezier - plant van de maand - april

Klimop als groene basis

Verzorgingstips 

De plant vraagt een lichte, koele standplaats, dus niet in de felle zon. Handige tip: hoe lichter het blad, des te meer licht. Hoe meer bladgroen, des te minder licht. Geef de Klimop regelmatig water en een sproeibeurt met lauw water. Ook plantenvoeding is een aanrader. Af en toe wat oud blad verwijderen of de plant terugsnoeien is raadzaam. Droge lucht vindt Klimop niet prettig, er kan dan gemakkelijk spint in de plant komen.

hangplant - hedera - plant van de maand - april

Maar ook als hangplant prachtig

Creatieve tip

Met de ranken van de Klimop kun je spelen door ze in frames te draaien. Na enkele dagen staan de blaadjes in de goede positie en is er een prachtige bladvorm ontstaan.

  Nieuwsbrief  

Ontvang al het leuks van PlantPlezier elke week in je mailbox!