Bakkers Favoriet van de Week - Mei  

Tuinplant van de maand

Tuinplant van de maand - PlantPlezier.nl

De roos mag eigenlijk in geen enkele tuin ontbreken. Met hun geur en kleur geven rozen het startsein van een bloeiende zomertuin. Gelukkig laten zij dit niet lang meer op zich wachten. Daarom staat deze maand mei de roos in de spotlights.

 

Eeuwen oud

Rozen worden al sinds duizenden jaren geteeld.

Oorspronkelijk groeien wilde rozensoorten uitsluitend op het noordelijk halfrond. Door middel van veredeling ontstonden vele nieuwe varianten, die ook in warme gebieden goed kunnen gedijen. Hierdoor komen rozen nu over de gehele wereld voor.

Rosarium - rozen - plantplezier

Borders met rozen.

Tijdens de 18e en de 19e eeuw waren rozen zo populair dat er vele rosaria werden aangelegd. Deze pronktuinen stonden vol met allerlei rozensoorten. Prachtig, maar door de hoge onderhoudskosten is er na de jaren 30 langzaam toch een einde gekomen aan deze collecties. Gelukkig is de roos hierdoor niet volledig verdwenen en staat er in bijna iedere tuin wel een rozensoort.

Rozen 10 WEB

Altijd goed

Dat de roos nog steeds populair is, is niet verwonderlijk; er zijn zoveel verschillende soorten, kleuren en maten waardoor de plant overal welkom is. Van klimrozen, stamrozen, struikrozen tot trosrozen. Je kunt er heel eenvoudig jouw eigen sfeer mee creëren. Ga je voor een vrolijke tuin? Combineer heel verschillende kleuren met elkaar. Toch liever een tuin vol luxe en comfort? Dan zijn witte rozen een goede keuze. Met bodembedekkende trosrozen en enkelbloemige rozen creëer je juist een verwilderde en natuurlijke sfeer.

Rozen 08 WEB

Een goede start

Welke roos je ook kiest, de meeste soorten houden van een plekje in de zon. Het planten van rozen is een eenvoudig klusje. Maak de kluit flink nat, graaf een gat en zet de roos erin. Vul het plantgat aan met speciale rozengrond en geef een forse slok water. Vergeet niet dat rozen hongerige types zijn. Geef ze daarom ieder jaar in juli en maart speciale rozenvoeding.

Roos - plantplezier

 

  Nieuwsbrief  

Ontvang al het leuks van PlantPlezier elke week in je mailbox!