Bakkers Favoriet van de Week - Oktober  

Tuinplant van de maand: Laurier

Tuinplant van de maand: Laurier - PlantPlezier.nl

Laurier (Laurus Nobilis) is de Tuinplant van de Maand oktober en deze tuintopper is meer dan een groen blaadje!

laurier - plant van de maand - plantplezier

Elk seizoen behoudt de laurier zijn groene looks én multifunctionele blaadjes. Je kunt de blaadjes bijvoorbeeld gebruiken als smaakmaker in gerechten en zelfs als muizen-verschrikker! Als bonus verschijnen vanaf mei crèmekleurige bloemen aan de laurier en bessen in de herfst.

plantplezier - laurus nobilis - laurier - plant van de maand - tuinplant - oktober

Tuinieren met laurier is een fluitje van een cent. Geen ingewikkelde verzorging, maar puur gemak. Zet laurier op een plekje in de zon of halfschaduw, geef ‘t in droge periodes water en verwen de plant in mei/juni met plantenvoeding.

In een pot doet de laurier het ook goed. Zorg daarbij wel dat onderin de pot een gat zit of maak gebruik van hydrokorrels. Overtollig (giet)water kan dan eenvoudig wegvloeien. Ivo beantwoordde hierover vraag.

plantplezier - laurus nobilis - laurier - plant van de maand - tuinplant - oktober

En bij strenge vorst moet laurier in pot goed beschermd worden. In tegenstelling tot de plant in volle grond; die is prima bestand tegen het Nederlandse winters.

plantplezier - laurus nobilis - laurier - plant van de maand - tuinplant - oktober

Tips

  • Laurierblad geeft extra smaak aan onder andere goulash, hachee, soepen en stoofschotels. Pluk een paar blaadjes, was ze goed schoon en voeg toe aan het gerecht. Vóór het serveren wel de blaadjes uit de pan vissen! De blaadjes blijven namelijk hard en zijn niet lekker om te eten.
  • Hoewel laurier een lekkere smaak aan gerechten toevoegt, denken muizen daar anders over. Heb je last van muizen? Strooi eens wat laurierbladeren in de provisiekast. De beestjes kiezen dan het hazenpad.

Meer informatie over laurier en andere tuinplanten? Bekijk dat hier 

  Nieuwsbrief  

Ontvang al het leuks van PlantPlezier elke week in je mailbox!