Bakkers Favoriet van de Week - September  

Tuinplant: Struikheide

Tuinplant: Struikheide - PlantPlezier.nl

De maand september is een ideale maand om struikheide te planten want juist nu is het moment dat de heide gaat bloeien. Een periode die wel tot begin november kan duren. Struikheide (Calluna vulgaris) is een mooie plant voor het najaar, waar volop van te genieten is in tuin of op terras.

hommel - struikheide - antplezier - -

Heide is daarnaast ook belangrijk voor hommels en bijen omdat zij met nectar van de heide hun honingvoorraad kunnen aanvullen voor de winter begint.

Struikheide is een Europese klassieker en komt van oorsprong voor in de kustgebieden van West-Europa, Groot Brittannië en Ierland. De plant groeit in mooie lange scheuten met dakpansgewijze blaadjes en kleine symmetrische bloemen. De paarse en roze bloemkleuren lijken iets verweerd en dat geeft de planten een stoer en natuurlijk karakter. In de volle grond vormen deze planten een winterhard tapijt met een kalme, authentieke uitstraling. In potten en bakken is struikheide een robuuste blikvanger.

struikheide - plantplezier - plant van de maand l

Calluna vulgaris

Puur natuur

Struikheide is  wat hoger en minder compact dan andere heidesoorten en dat geeft de plant een sterke puur-natuur uitstraling. In de natuur zorgen de veelal paarse en roze bloemen voor prachtige gekleurde hellingen en velden, in de tuin heeft de plant hetzelfde effect maar is het mooie contrast met het groene of bonte blad veel beter te zien. Door zijn bijzondere vorm en uitstraling past struikheide uitstekend bij de tuintrend waarin groen best zijn eigen gang mag gaan. De plant combineert ook erg fraai met siergrassen en bodembedekkers.

struikheide - plaatplezier - plant van de maand

Calluna vulgaris Allegro

Verzorgingstips

Struikheide staat graag op een lichte plek. Hoe meer licht, des te mooier het blad kleurt. Struikheide is van nature een overlever die met vrij weinig verzorging toe kan. Je hoeft dus geen plantenvoeding te geven. In droge perioden wel water geven.

Wil je meer weten over struikheide, andere tuinplanten of tuintrends van 2015? Kijk dan ook eens op Mooiwatplantendoen.nl

  Nieuwsbrief  

Ontvang al het leuks van PlantPlezier elke week in je mailbox!