Bakkers Favoriet van de Week - December  

Tuinplant van de maand december: miniboompjes

Tuinplant van de maand december: miniboompjes - PlantPlezier.nl

In december zijn groenblijvende boompjes met hun sfeervolle uitstraling ideaal om de feestvreugde te verhogen. Ze bieden niet alleen een fraaie aanblik, je hebt er ook geen groene vingers voor nodig. De miniboompjes zijn zo makkelijk dat er overal wel een plekje voor te vinden is: in de tuin maar ook op balkon of terras. Je hebt bovendien meteen een kerstboompje voor buiten. Zolang de grond niet bevroren is, kun je een miniboompje prima planten in de tuin. Hang er meteen wat LED-lampjes in!


Vijf mini-toppers

  • Fijnspar (Picea abies): De fijnspar is veel beter bekend als kerstboom. In de tuin is deze groenblijvende naaldboom echter het hele jaar een sfeervolle aanwinst bijvoorbeeld op de achterste rij in een heestergroep.
  • Dwergcipres (Chamaecyparis ‘Ellwoodii’): Een zuilvormig boompje met blauwgroene twijgen die ook voor hagen kan worden gebruikt.
  • Jeneverbes (Juniperus ‘Strica’): De jeneverbes is een smal kegelvormig boompje met blauwgroene naaldjes. De blauwgroene tint zorgt in de tuin en op het terras voor een mooie afwisseling.
  • Witte spar (Picea glauca ‘Conica’): Dit boompje heeft een dicht vertakte kegelvorm en groeit heel langzaam. Ideaal om in potten en manden te zetten. In de border vormt de witte spar met zijn kegelachtige groei een mooi verticaal accent ook in de winter.
  • Levensboom (Thuja occidentalis): Op een lichte plek is dit boompje vrijwel overal inzetbaar. In de winter zorgt deze conifeer voor een belangrijk groen accent en in de zomermaanden geeft het een rustpunt tussen bloeiende planten. Wrijf eens met je handen door de takken. Er komt dan vaak een heerlijk, kruidig luchtje vrij

 

Tip:

Versier je buitenkerstboompje behalve met LED-lampjes ook eens met vetbolletjes of pindaslingers. Het staat niet alleen leuk, maar de vogels zijn er ook dol op!

Kerst - ivo - plantplezier - miniboompjes - kerstboom - bloeier - maand

Ivo met allerlei miniboompjes

 

  Nieuwsbrief  

Ontvang al het leuks van PlantPlezier elke week in je mailbox!