Bakkers Favoriet van de Week - Mei  

Terrasplant van het jaar 2015

Terrasplant van het jaar 2015 - PlantPlezier.nl

Dat de terrasplant van het jaar 2015 de passiebloem is, mag geen wonder heten. In de zomer zorgt ze voor heel wat groen op je terras.

Laat de ranken van de Passiflora hun eigen weg gaan en omhoog klimmen in klimrekjes, gaas of een wigwam van stokken. Met haar nonchalante, pure en klimmende groeiwijze, past de plant heel goed bij de natuurlijke tuintrend die op dit moment gaande is. Daarnaast zijn de vruchten van de plant in het najaar ook nog eetbaar, als smakelijke toegift na de eetbare bloemen van Rob’s Snoeptuin. Voorwaarde is wel dat we een warme zomer gehad moeten hebben. Anders zijn de vruchten niet rijp genoeg.

passievrucht- plantplezier

De passiebloem is verder een gemakkelijke plant om te combineren met ander planten. Zet de plant in een betonnen bak of een terracotta pot. Voeg daarbij hortensia’s of petunia’s, met bloemen in alle schakeringen blauw, om de sfeer te versterken. Siergrassen kun je gebruiken om te zorgen voor een luchtig accent.

passiebloem - plantplezier - terrasplant - mei

Het leuke van passiebloemen is dat de bloemen een feestelijk accent geven op een zomertuintafel door ze op het water te laten drijven. De bloemtakken zijn vervolgens weer uiterst goed te gebruiken om je veldboeket te versterken en geven het veldboeket meteen een hele bijzondere sfeer.

passieflora - plantplezier - ivo - plant van de maand

Nog een leuk weetje. Niet alleen dankt de passiebloem zijn naam aan de opvallende exotische bloemen, maar ook aan de symboliek die werd gelegd tussen deze bloem en de kruisiging van Jezus. Deze kruisiging wordt ook wel Passie genoemd.

Wil je meer informatie over de passiebloem of andere bijzondere planten? Kijk dan ook even hier.

 

  Nieuwsbrief  

Ontvang al het leuks van PlantPlezier elke week in je mailbox!