Bakkers Favoriet van de Week - September  

Plant van de Week

Plant van de Week - PlantPlezier.nl

De (Valse) Roos van Jericho is eigenlijk geen plant van de maand, maar omdat het zo’n bijzonder plantje is moesten we er toch wat langer bij stil staan. Althans, dat vonden we bij PlantPlezier. We noemen hem daarom gewoon ‘Plant van de Week’.

 

De Roos van Jericho is een primitief plantje dat al 400 miljoen jaar op aarde leeft en een levenscyclus heeft van soms wel honderden jaren. Het is een woestijnplant die telkens kan regenereren. De plant kan geen water vasthouden, maar om te kunnen overleven in een omgeving waar water schaars is droogt hij bij gebrek aan water uit, wordt bruin en rolt zijn bladeren op. Ook trekt hij zijn wortels in waardoor hij los komt te liggen op de grond en weer meegevoerd kan worden door de wind naar een plek waar weer vocht is. En als het 50 jaar duurt eer hij dit heeft gevonden, geen probleem want door de samenstelling van de plant wordt hij beschermd tegen de gevolgen van uitdrogen.

 

Hoe moet je een Roos van Jericho behandelen.

  • Leg de droge roos met zijn onderkant in een wat diepere schaal of bord met een kleine bodem vers lauwwarm water. Binnen enkele uren (of soms dagen) zal de plant ontluiken tot een groene levende plant.
  • Ververs dagelijks het water.
  • Na drie dagen in het bodempje water te hebben gestaan haal je het plantje er weer uit. Het plantje moet weer de kans krijgen om helemaal uit te drogen. Laat je de plant langer dan acht dagen in het water staan dan gaat het plantje sputteren en wordt het levensmoe. Beter te weinig dan teveel water dus.

Wil je zelf experimenteren met deze grappige plant. Hier kun je hem bestellen. Met de kortingscode PLANTPLEZIER krijg je 10% korting. Mooi meegenomen niet?

 

  Nieuwsbrief  

Ontvang al het leuks van PlantPlezier elke week in je mailbox!