Bakkers Favoriet van de Week - Juli  

De woestijnroos

De woestijnroos - PlantPlezier.nl

Ivo had het in zijn column al even over de Adenium obesum, de woestijnroos. Een hele bijzondere kamerplant die zijn oorsprong vindt in hele droge landen zoals het Arabisch Schiereiland en Oost- en Noordoost-Afrika. Een opvallend plantje dat lijkt op een fles en groeit op plaatsen die soms aandoen als een maanlandschap.

Het plantje heeft een in verhouding minuscule vrijwel bladerloze kroon op een dikke, grijze, gladde stam die totaal uit verhouding lijkt te zijn tot de rest van de plant. In het dorre landschap waarin de Adenium groeit zijn de bloeien regelrechte oases van schoonheid met witte, diep roze of witte bloemen met een roze rand, wordt het plantje niet voor niets woestijnroos genoemd.

Is de Adenium wat voor jou? Bestel hem hier met actiecode PLANTPLEZIER

Verzorging

Omdat de Adenium een woestijnplant is gaat het plantje eerder dood aan een teveel aan water dan een tekort daaraan. Natte wortels gaan rotten waardoor het plantje doodgaat. Zorg er ook voor dat het plantje handwarm water krijgt. Ook dit kan een reden zijn waardoor de wortels gaan rotten.

Voor wie van een bonsai-achtig apart plantje houdt. Voor wie eens iets anders in de huiskamer wil. Voor wie nog wel eens vergeet om water te geven, of weg is van de mooie bloemen. Het enige wat de Adenium nodig heeft is een zonnige standplaats en heel af en toe een beetje handwarm water. Kortom dit plantje kan bij iedereen een succes worden ;-). Probeer het eens.

  Nieuwsbrief  

Ontvang al het leuks van PlantPlezier elke week in je mailbox!