Bakkers Favoriet van de Week - Juni  

Over deze plant wordt gezongen

Over deze plant wordt gezongen - PlantPlezier.nl

Een plant waar liedjes over zijn gemaakt. Dat gebeurt niet vaak. De Fuchsia is daar wel een goed voorbeeld van. Wat begon met Ja zuster, nee zuster kreeg met Herman Finkers een vervolg. Eigenlijk is de Fuchsia een plantje dat niet meer weg te denken is en bijna in onze genen zit gebakken.

De fuchsia is lid van de teunisbloemfamilie en komt voornamelijk uit Zuid-Amerika. Er zijn circa 110 soorten bekend, waarvan er ook een paar in Nieuw-Zeeland en op Tahiti groeien. In het wild kunnen de struiken wel 4 meter hoog worden, tot de familie behoort ook een Nieuw-Zeelandse boom die de 15 meter haalt. De plant is sinds het einde van de 18de eeuw bekend in Europa.

Dat de Fuchsia in Nederland zo populair is, is niet vreemd. Inmiddels zijn er van de Fuchsia bijna niet meer variaties denkbaar. Alle kleuren, vormen en combinaties zijn te vinden. De Fuchsia is dus een rijkbloeiende plant waarvan er altijd wel één bij jou past.

Bij Bakker.com vind je verschillende soorten die direct (en vers!) bij de kweker vandaan komen. Bestel je ze nu met actiecode PLANTPLEZIER dan heb je nog de hele zomer, en zelfs tot ver in het najaar plezier van deze planten. Er zijn er zelfs die je in de winter in de volle grond kunt laten staan.

Veel plezier ermee.

  Nieuwsbrief  

Ontvang al het leuks van PlantPlezier elke week in je mailbox!