Bakkers Favoriet van de Week - Februari  

Misschien nooit aan gedacht

Misschien nooit aan gedacht - PlantPlezier.nl

Dit keer niet echt een plant van de maand, maar een plantje waar je misschien niet zo vaak bij stil staat. Mos!

 Mos als decoratie

We zijn druk bezig met het verwijderen van mos uit onze grasvelden. Maar mos is natuurlijk ook een plantje dat je heel goed kunt gebruiken in je tuin, of ter decoratie.

levermos 

Sprookjesachtig mooi tafelen

Met zoveel heerlijke avonden tafelen in het verschiet, raakt de inspiratie nog weleens op. Hoe zorg ik voor een ongedwongen, maar knusse sfeer? Wat te doen met de tafelaankleding? Gooi het eens over een andere boeg en bedek de tafel met mos.

Het klinkt even gek… Maar laat het idee eens even bezinken. Mos oogt warm, natuurlijk, spannend en royaal. Dus fiets snel naar een tuincentrum voor een kant en klare bak. Check nog wel even op meesnoepende insecten. Zij zijn niet uitgenodigd.

Strak of weelderig

Je kunt alle kanten op met mos. Het is gemakkelijk uit elkaar te trekken of te snijden. Leg je het strak langs de kanten, of drapeer je het groen losjes over de tafel?

Spectaculaire pluktuin

Snijd wat oase op maat en plaats het onder het mos. Je schept een wereld vol heuvels waarin je jouw favoriete planten en bloemen kunt steken. Een pluktuin! Gewapend met een mooi gouden schaartje en een reepje stof kiezen de gasten zelf een mini-boeket uit.

Is dat niet leuk?

mooiwatplantendoen

 

  Nieuwsbrief  

Ontvang al het leuks van PlantPlezier elke week in je mailbox!