Bakkers Favoriet van de Week - Mei  

Mandevilla

Mandevilla - PlantPlezier.nl

Van oorsprong komt deze exotische klimplant uit Zuid-Amerika (de plant wordt ook wel Chileense jasmijn genoemd), maar bij ons in de tuin heeft hij het ook uitermate naar zijn zin. Met een Mandevilla geniet je de hele zomer tot in de herfst van prachtige bloemen in witte, gele, roze of rode trompetvormige bloemen.

De Mandevilla is niet winterhard, dus als het winter wordt zijn er twee mogelijkheden: tijd om afscheid te nemen, of de plant naar binnen halen en op een vorstvrije, koele plek laten overwinteren.

Bestel hier je eigen Mandeville met actiecode PLANTPLEZIER

De Mandevilla is een liefhebber van warmte met het liefst een standplaats in de halfschaduw, of in de volle ochtend- of avondzon. De plant heeft liever geen al te natte kluit en een matig vochtige grond is prima. Omdat de plant in het voorjaar een groeispurt heeft wil de plant juist dan ook wat extra voeding. Hierdoor blijft de plant rijk bloeien. Als je de uitgebloeide bloemen regelmatig weghaalt, stimuleer je de aanmaak van nieuwe bloemen en blijft de plant tot in de herfst bloeien.

Af en toe de klimranken omhoog leiden: dat is eigenlijk alles wat je met de Mandevilla hoeft te doen. Snoeien is gedurende het groei- en bloeiseizoen niet nodig. Wanneer de plant in de winter wordt overgehouden kan deze een beetje worden terug geknipt voordat hij zijn winterplek krijgt.

  Nieuwsbrief  

Ontvang al het leuks van PlantPlezier elke week in je mailbox!