Bakkers Favoriet van de Week - Juli  

Hortensia’s

Hortensia’s - PlantPlezier.nl

Hoewel wij bij PlantPlezier al regelmatig aandacht besteden aan de hortensia (Hydrangea) doen we dat in de maand juli gewoon nog een keer als Tuinplant van de Maand. Dit omdat in deze maand de bloei van de hortensia’s zijn hoogtepunt bereikt.

hortensia's op de trap - plantplezier - plant van de maandEr zijn veel verschillende hortensiasoorten met bloemen in het wit, roze, blauw en zelfs in het groen. De bekendste zijn de Boerenhortensia, de ‘Annabelle’ en de Pluimhortensia. Juist door hun diversiteit passen hortensia’s heel goed binnen de tuintrends van 2015 waarin er ruime variatie is in planten. Zet bijvoorbeeld eens een witte Boerenhortensia, Pluimhortensia en hortensia ‘Annabelle’ bij elkaar in de border en plant op het terras witte hortensia’s in houten kuipen. Je geeft zo de hele tuin een natuurlijke en luxueuze uitstraling. Terwijl je met een bonte kleurenmix van dezelfde soorten hortensia’s in combinatie met felgekleurde bakken en manden juist weer een heel vrolijke en bonte sfeer in je tuin of op terras maakt. Combinatiemogelijkheden te over dus.

hortensia's in bakken - plantplezier - plant van de maandVoor alle hortensia’s geldt dat de botanische naam, Hydrangea verwijst naar het drinkgedrag van de plant. Hydro betekent namelijk water en daar is de plant dol op. De hortensia staat er dan ook slapjes bij wanneer ‘ie dorst heeft, maar je zult zien dat ‘ie na een stevige slok water snel weer opknapt.

hortensia - groen - plantplezier - plant van de maand - juliHortensiabloemen blijven mooi tot in de winter. In knop zijn ze frisgroen en eenmaal open tonen ze hun kleuren. Laat de uitgebloeide bloemen aan de plant. Want bedekt met een laagje rijp, zijn het de juwelen van de wintertuin.

Meer over planten en de tuintrends van 2015 vind je hier.

  Nieuwsbrief  

Ontvang al het leuks van PlantPlezier elke week in je mailbox!