Bakkers Favoriet van de Week - Augustus  

De Hebe

De Hebe - PlantPlezier.nl

Tijd om de zomertuin of terras een oppepper te geven? Met Hebe, ook wel bekend als struikveronica, heb je in een mum van tijd weer kleur in de tuin! Overigens wordt niet alleen jij daar vrolijk van, ook vlinders zijn dol op de bloemen die vol zitten met nectar. Daarom staat Hebe in augustus in de spotlights als tuinplant van de maand.

 

hebe - plantplezier - ivo - maand

In veel tuinen zitten na de vakantie saaie plekken die wel wat kleur kunnen gebruiken. Hebe is hiervoor de ideale plant omdat het met witte, lavendelblauwe, paarse, roze of lila bloemen, tot ver in oktober bloeit.

hebe - plantplezier - ivo - maand

Naast een diversiteit aan gekleurde bloemen, dragen verschillende bladkleuren ook goed bij aan de sfeer en variatie in je tuin. De Hebe kan lichtgrijs, grijsgroen, frisgroen, diepgroen, paars en bont blad hebben. Hierdoor geeft de Hebe een tuin het hele jaar door ‘Body’.

hebe - plantplezier - ivo - maand

Ook in een pot op het terras zal de Hebe geweldig staan omdat het een echte trendplant is. Een Hebe met blauwe bloemen staat bijvoorbeeld prachtig in een pot gemaakt van natuurlijke of verweerde materialen. Hou je meer van een luxueuze uitstraling, zet dan de witbloeiende Hebe met glanzend blad samen met pluimhortensia’s in een metallic bak.

Uiteraard zijn er nog talloze mogelijkheden. Ga dus op zoek naar jouw eigen Hebe combinatie en deel dit met ons op facebook.

 

 

 

  Nieuwsbrief  

Ontvang al het leuks van PlantPlezier elke week in je mailbox!