Bakkers Favoriet van de Week - Maart  

Bakkers Favoriet

Bakkers Favoriet - PlantPlezier.nl

Deze week aandacht voor de Gatenplant (Monstera deliciosa ‘Monkey Mask’). De plant met het apengezicht waarover Ivo in zijn column schreef en in Robs Grote Tuinverbouwing over vlogde.

De Monstera deliciosa ‘Monkey Mask’ is een makkelijke plant die zijn oorsprong vindt in de tropische bossen van Midden- en Zuid Amerika. Omdat de plant onder het bladerdak van de bomen groeit houdt hij niet van direct zonlicht, maar wel van een lichte standplaats. Een voor veel mensen ideale kamerplant dus.

De verzorging van de Monkey Mask

Niet laten verdrogen, maar zeker niet teveel water. Een licht vochtige bodem is voldoende, want de plant gebruikt niet veel vocht. De plant geeft vaak zelf aan als je hem teveel water geeft, want dan krijgt hij bruine of gele bladranden. Krijgt het blad een gelige gloed dan krijgt hij waarschijnlijk teveel licht en ook dit is makkelijk te verhelpen, gewoon een metertje verder bij het raam vandaan.

Waarschijnlijk ervaar je dat de Monstera een hele makkelijke plant is die het al snel goed doet. Hoewel de Monkey Mask een variant van de Monstera is die kleiner blijft dan zijn ‘neven en nichten’ vind je misschien toch dat hij na een tijd wat groot wordt. Knip dan gewoon de uitlopers eraf die je in de weg zitten. Dit kun je eventueel ook doen met de luchtwortels als je deze niet mooi vindt.

Eigenlijk kun je de plant helemaal vormgeven zoals je wilt en een absolute aanrader omdat het een gemakkelijke plant is.

Is deze plant nou wat voor jou, gebruik dan actiecode PLANTPLEZIER voor iets extra’s bij je bestelling.

Bakker logo nieuw

  Nieuwsbrief  

Ontvang al het leuks van PlantPlezier elke week in je mailbox!