Bakkers Favoriet van de Week - Maart  

Vriesea ‘Lacy’

Vriesea ‘Lacy’ - PlantPlezier.nl

Vriesea ‘Lacy’, een unieke bromelia met hangende bloemen.

De bromelia familie kent een aantal onderfamilies. Zo’n onderfamilie is een groep planten die samen ‘eigenschappen’ delen. Binnen de Bromelia’s vormen de Tillandsiodeae (grof vertaald betekent deze naam ‘lijkend op Tillandsia’) zo’n onderfamilie die weer is onderverdeeld in geslachten. Snap je het nog ;-).

De Vriesea is dus een geslacht dat onderling ook weer specifieke ‘eigenschappen’ deelt en bestaat uit 326 soorten. De Vriesea ‘Lacy’ is er daar één van.

Dus van klein naar groot; de Vriesea ‘Lacy’ is familie van alle Vriesea’s. Deze zijn een onderdeel van de groep Tillandiodeae, die weer onderdeel zijn van een groep die we samen Bromelia’s noemen.

Vriesea’s zijn vernoemd naar Willem Hendrik de Vriese, een Nederlandse botanicus

Vriesea’s zijn vernoemd naar Willem Hendrik de Vriese Vriesea’s groeien met name in de tropische regenwouden van Midden- en Zuid-Amerika. De meeste groeien in de toppen van bomen als epifyt en verzamelen water door dit in hun trechters van bladeren op te vangen.

Vriesea’s hebben als kenmerk dat ze een soort zwaard als bloem hebben. Eigenlijk is dit zwaard een groot schutblad waaraan kleine bloemetjes komen. De combinatie van schutblad met deze kleine bloemetjes maakt de plant bijzonder fraai.

Hoewel bij de meeste Vrieseas de zwaarden rechtop staan is het bijzondere van de Lacy dat deze een hangend zwaard heeft. Dit geeft de plant een chique uiterlijk en staat deze plant prachtig in een pot op de tafel of het dressoir, maar ook als hangplant. Naast de felle kleuren van de bloemen is ook het blad van de plant erg decoratief met spikkeltjes erop. Een groepje bij elkaar versterkt het effect van de plant alleen maar.

Mocht je interesse hebben in deze mooie planten. Vergeet dan niet actiecode PLANTPLEZIER te gebruiken voor iets extra’s.

Bakker logo nieuw

  Nieuwsbrief  

Ontvang al het leuks van PlantPlezier elke week in je mailbox!