Acties en Nieuws van de Week - Week 25  

De planten met kikker

De planten met kikker - PlantPlezier.nl

Rob en Ivo hebben het afgelopen seizoen regelmatig waterplanten en oeverplanten laten zien. Planten met een kikkertje in het logo. Het leuke van waterplanten is dat er in de buurt van water altijd iets gebeurt.

Bijtjes zoemen en komen drinken, libellen fladderen rond met hun mooie kleuren, en heb je een wat grotere bak dan komen zelfs vogeltjes op de rand zitten om ook te drinken. Geen tuin of terras is compleet zonder waterplanten.

Waren waterplanten vroeger alleen bestemd voor mensen met vijvers en werden ze als stekken verkocht bij tuincentra uit schepbakken. Tegenwoordig is het assortiment aan water- en oeverplanten veel groter en er is eigenlijk één bedrijf dat zich hiervoor actief heeft ingezet. Waterplantenkwekerij R. Moerings b.v. is markleider op het gebied van waterplanten en zet zich in 2017-2018 in voor een project in het kader van duurzame, inzetbaarheid dat mede mogelijk wordt gemaakt door het Europees Sociaal Fonds van de Europese Unie. Moerings heeft waterplanten echt op de kaart gezet en dat mag best eens worden genoemd.

Een kleine tip; sommige waterplanten zijn zo mooi dat je ze haast wel in de rand van de sloot zou willen zetten. Voor soorten als dotters en gele lissen, die bij ons in de natuur ook voorkomen is dat niet erg, maar weet wel wat je plant. Sommige soorten komen van oorsprong hier niet vandaan, maar vinden het bij ons zo fijn dat ze gaan woekeren. Geniet daarom van deze soorten in je eigen vijver, of waterbak en hou de exoot uit de sloot.

Veel plezier van je waterplanten. Er is genoeg. Leuke drijfplanten bijvoorbeeld. 😉

 

  Nieuwsbrief  

Ontvang al het leuks van PlantPlezier elke week in je mailbox!