Acties en Nieuws van de Week - Week 9  

Vleesetende bekerplant

Vleesetende bekerplant - PlantPlezier.nl

Een prachtige plant is het he, deze vleesetende Cephalotus follicularis, zoals deze plant officieel heet.

Schermafbeelding 2017-02-22 om 16.12.20

Er zijn verschillende manieren waarop vleesetende planten insecten vangen en deze Australische vleesetende plant heeft een bekerval. Andere planten vangen hun prooi met een kleefval, zoals de zonnedauw. Een dichtklappende val, zoals de venusvliegenvanger. Onderwater gebruiken vleesetende planten een zuigval en wordt een insect naar binnen gezogen als het de plant raakt. Maar er zijn ook nog fuikvallen. Genoeg manieren om in de val te trappen. Ivo maakte een video over de reden waarom vleesetende planten bestaan en belangrijk zijn voor ons ecosysteem.

Schermafbeelding 2017-02-22 om 16.11.54

De Cephalotus follicularis is een prachtige lage bekerplant die oorspronkelijk voorkomt in de veengebieden in het zuidwesten van Australië. Gelukkig is deze vleesetende plant goed te vermeerderen en kan deze plant bij ons goed overleven.

Verzorging als de andere bekendere Amerikaanse vleesetende bekerplanten (Sarracenia). Als kamerplant is deze plant heel gemakkelijk te verzorgen. Geef haar een licht plekje, maar wel beschermd tegen de felle middagzon.

Zin in een muggenvrije zomer? 😉 Bestel nu je eigen leuke vleesetende plant en vergeet niet actiecode PLANTPLEZIER te gebruiken.

Bakker logo nieuw

 

  Nieuwsbrief  

Ontvang al het leuks van PlantPlezier elke week in je mailbox!