Acties en Nieuws van de Week - Week 13  

De Vlag Lavendel

De Vlag Lavendel - PlantPlezier.nl

Geen vaste plant in onze tuin, of balkon doet zo aan de zon denken door zijn geur, kleur en verschijning, als de Lavendel. Deze plant die het in iedere trend, border of pot geweldig doet is ook nog eens gemakkelijk in het onderhoud.

Maar dit alles begint met een sterke en mooie plant!
In dit filmpje neemt Rob je mee naar Portugal waar hij een kijkje nam bij een kweker om te zien hoe de mooiste en sterkste vlag-Lavendel wordt geselecteerd en gekweekt. Ivo geeft in dit filmpje ook een aantal verzorgingstips.

Hieronder in het kort de belangrijkste wetenswaardigheden van de twee mooiste Vlag Lavendelsoorten op een rijtje: De Lavendula stoechas uit de ‘Anouk-serie’ en de Lavendula angustifolia uit de ‘Felice-serie’.

Logo vd Salm

Felice:

* De Felice is de meest compacte, vroegst en rijkst bloeiende en sterk geurende Lavendel soort.

* De bloemknop blijft heel lang op kleur, voordat de echte bloem open gaat.

* De Felice is te verkrijgen in de bloemkleuren; Pink, Purple en White.

* De plant kan alle winters in de volle grond overleven.

Anouk:

* De Anouk is zeer rijk bloeiend en een echte doorbloeier. Als je regelmatig uitgebloeide knoppen verwijdert bloeit deze plant door tot eind september/begin oktober.

* Deze Lavendel heeft niet alleen verschillende bloemkleuren (White, Purple, Dark Purple), maar ook verschillende blad tinten (groen en zilver).

Bekijk hier ook een ander filmpje dat Ivo over de Vlag Lavendel maakte

TIPS

* Door de vele kleuren is een gemengd assortiment ook erg mooi in bijvoorbeeld balkonbakken of in potten voor op het terras.

Groepen van één Lavendel type geeft een mooi effect als vlakbeplanting in de tuin.

* Lavendel is nu overal weer volop verkrijgbaar.

Let wel op dat je sterke soorten aanschaft. Dit zijn soorten uit de ‘Anouk’- of ‘Felice’ serie. Deze naam staat altijd op het etiket.

  Nieuwsbrief  

Ontvang al het leuks van PlantPlezier elke week in je mailbox!