Acties en Nieuws van de Week - Week 43  

Rode Medinilla bij Bakker

Rode Medinilla bij Bakker - PlantPlezier.nl

ACTIE Medinilla flamengo

De Medinilla mogen we met recht tot één van de populairste kamerplanten rekenen en hoewel de prachtige roze bloemen al menig bloemenhart heeft veroverd, is er sinds kort een nieuwe kleur op de markt; rood. Een zelfde indrukwekkende plant, maar nu met rode bloemen en de prachtige naam Medinilla flamingo.

plantplezier - medinilla - rode - bakker hillegom - actie

De Medinilla behoort tot de epifyten. Dit zijn planten die op boomtakken groeien zonder hieraan voedingsstoffen te onttrekken. De stengels van de plant voelen aan als een kurk en zijn vierkant van vorm. Uit deze stengels komen de bladeren van de Medinilla. Omdat de plant van oorsprong op de boomtop groeit, heeft het veel licht en weinig water nodig. Hierdoor is de Medinilla een ideale kamerplant die het heerlijk vindt om regelmatig nat gesproeid te worden, maar dit is niet noodzakelijk. De Medinilla is een plant die dus spaarzaam water nodig heeft en als de plant wat slap gaat hangen is dit precies het juiste moment daarvoor. Voorkom dat er een laagje water in de onderkant van de pot vormt, want een Medinilla heeft meer last van natte voeten dan van droge voeten.

Met de juiste verzorging kan een Medinilla twee tot vijf maanden bloeien. De bloeiperiode begint rond november en duurt ongeveer tot februari. Het is nu dus een ideale tijd om deze prachtige plant in huis te halen.

logo bakker

Na de bloei is het optimaal om oude bloemstelen te verwijderen. Op deze plek zal de plant nieuw blad aanmaken en hierna ook bloemknoppen. Het is aan te raden om deze kamerplant na de bloei op een iets koudere plek te zetten, bijvoorbeeld de slaapkamer.

  Nieuwsbrief  

Ontvang al het leuks van PlantPlezier elke week in je mailbox!