Acties en Nieuws van de Week - Week 21  

Hortensiaweek weggeef Actie

Hortensiaweek weggeef Actie - PlantPlezier.nl

Omdat de hortensia zo geliefd is bij vrijwel iedereen, is het tijd om de plant in het bekende zonnetje te zetten. Daarom is er vanaf dit jaar een ‘Hortensiaweek’ in het leven geroepen,

die van 30 mei t/m 5 juni wordt gehouden. Doel van de ‘Hortensiaweek’ is om veelzijdigheid van alle hortensia’s te laten zien en te benadrukken dat je met hortensia’s bloeiend de zomer in gaat.

 

plantplezier - hortensiaweek

De hortensia

Bij veel mensen gaat een belletje rinkelen wanneer het gaat over de hortensia. Bijna iedereen kan zich wel een beeld vormen bij de witte, blauwe, of roze bollen vol bloemen die de plant zo opvallend maken. Al jaren siert de hortensia, oftewel Hydrangea, vele Nederlandse tuinen. Of de hortensia nu in een hoekje staat, op een centrale plek, of op het balkon, het is een fantastische eyecatcher waarmee je bloeiend de zomer in gaat!

Verzorging

De verzorging van een hortensia is niet moeilijk, maar er zijn wel een aantal dingen waar je op moet letten. De juiste voeding, snoeiwijze en genoeg water zijn voor deze plant van belang. Bekijk met de linkjes de filmpjes die Ivo hierover maakte.

Een tweetal bijzondere Hydrangea soorten die ook tijdens de Hortensiaweek onder de aandacht zullen worden gebracht zijn:

Forever&Ever®

De onderhoudsvrije Forever&Ever® is uniek vanwege het feit dat ze bloeit op één- en meerjarig hout met behoud van de sterke takken. Dit in tegenstelling tot andere Hydrangea macrophylla.
Elke tak geeft dus een bloem, ongeacht snoei of vorst. Dus zelfs als de plant net na de vorst, eind februari, gesnoeid wordt bloeit deze gegarandeerd in hetzelfde jaar. Forever&Ever® bloeit de hele zomer en het gehele najaar lang lekker uitbundig tot aan de eerste nachtvorst.

Magical Four Seasons®

De Magical® hortensia’s kunnen echt toveren. De vele bloemen veranderen in één jaar zeker drie tot vier keer van kleur, wat een boeiend schouwspel oplevert in de tuin.

Naast de verkleurende eigenschap is ook de lange houdbaarheid van de plant een opvallend pluspunt. Dankzij de krachtige bloemen op de stevige stelen kunt u wel tot november genieten van een herfstachtig kleurenpalet.

Naast de tuinhortensia is Magical ook verkrijgbaar als kamerhortensia.

Wil jij kans maken op een mooie hortensia? Stuur je mooiste hortensia foto naar de Facebookpagina van PlantPlezier. En vergeet niet te liken. 😉

 

  Nieuwsbrief  

Ontvang al het leuks van PlantPlezier elke week in je mailbox!