Acties en Nieuws van de Week - Week 26  

Inzamelactie taxussnoeisel

Inzamelactie taxussnoeisel - PlantPlezier.nl

Start landelijke inzamelactie taxussnoeisel voor chemokuren tegen kanker.

 

Op 15 juni is de landelijke actie “Vergroot de Hoop, verklein de kanker” van Stichting Vergroot de Hoop gelanceerd.

 

Iedereen weet hoe slopend de ziekte kanker kan zijn en dat chemotherapie een belangrijk middel is in de strijd tegen deze afschuwelijke ziekte. Niet iedereen weet dat met ongeveer één kubieke meter taxussnoeisel één chemotherapie gemaakt kan worden. Daarom wordt iedereen die taxussnoeisel heeft, opgeroepen om dit “groenafval” te deponeren bij het speciale verzamelpunt van de gemeente. Het gaat specifiek om snoeisel van de Taxus Baccata, hierin zit de waardevolle stof baccatine, die nodig is om chemokuren te maken.

vergroot de hoop - plantplezier - actie

Rob in actie voor Vergroot de Hoop

Doelstelling van dit jaar is het record aan taxussnoeisel van vorig jaar minimaal te verdubbelen.

Na de start vorig jaar, hebben 96 gemeenten zich enthousiast bij Stichting Vergroot de Hoop aangesloten. Momenteel doen er al 180 gemeenten mee. Er is dus altijd een inzamelpunt bij jou in de buurt. Kijk daarom hier welke gemeente dat is. Bij de inzamelpunten staan speciale bakken om het snoeisel in te doen.

 

Iedereen die meer informatie wil hebben over Stichting Vergroot de Hoop. Belangrijk om te weten is dat in het taxussnoeisel geen vervuiling van andere blaadjes en takjes zit. Probeer het snoeisel dan ook op te vangen met een doek of zeil.

inzamelingsactie - plantplezier

Stichting Vergroot de Hoop in actie

De inzamelingsactie duurt tot en met 31 augustus van dit jaar. Na deze datum neemt de hoeveelheid baccatine in de taxusplant namelijk weer af.

Kijk hier voor meer informatie over Stichting Vergroot de Hoop.

 

  Nieuwsbrief  

Ontvang al het leuks van PlantPlezier elke week in je mailbox!