Acties en Nieuws van de Week - Week 44  

Gezien bij Rob en Ivo

Gezien bij Rob en Ivo - PlantPlezier.nl

Natuurlijk hebben Rob en Ivo in de uitzending speciaal aandacht voor orchideeën met bijzondere soorten als de

Cattleya, Paphiopedilum, Zygopetalum, Brassia en Dendrobium nobile, Phalaenopsis en Miltonia’s. Meer over deze orchideeën lees in de Plant van de Maand.

Plant van de Maand bestellen?

Zoek je een andere orchidee? 

nieuw-logo-bakkercom_nl-e1456326870695

Bakker.com helpt je verder

Hieronder ook meer informatie over de calathea

calathea-crocata

Ivo schreef al over deze prachtige kamerplant in zijn column. De calathea is een schitterende kamerplant met een hoge decoratieve waarde vanwege de fraai gestreepte en gestipte bladeren. Sommige soorten bloeien ook. De calathea is een plant die met de juiste verzorging goed te houden is.

Hoe verzorg je de calathea?

  • De calathea houdt van een tochtvrije, lichte plek in de (half)schaduw. Zorg dat de plant uit de zon staat.
  • De calathea heeft het ’s nachts graag een beetje koeler (niet onder 15 graden).
  • De calathea is een tropische plant die van oorsprong in onder andere Brazilië groeit. Een hoge luchtvochtigheid wordt dus gewaardeerd. Je kunt daarom af en toe sproeien. Laat de potgrond niet volledig uitdrogen, maar let op: restwater onderin de pot betekent natte wortels en daarvan houdt de calathea ook weer niet. Regelmatig, maar matig water geven dus!

Verzorg je jouw calathea goed, dan krijgt de plant steeds weer nieuw blad. Heeft de plant het niet naar z’n zin, dan krullen en verdrogen de bladeren en groeit ‘ie niet meer.

Leuk feitje over de calathea

De calathea sluit ’s nachts de bladeren en opent die in de morgen. Daarom wordt de calathea ook wel ‘living plant’ genoemd en vergeleek Ivo hem met een huisdier. Dit bewegen van de bladeren is mogelijk door een klein ‘gewricht’ dat tussen het blad en de steel zit. Licht beweegt de gewrichtjes en dus de bladeren van de calathea.

  Nieuwsbrief  

Ontvang al het leuks van PlantPlezier elke week in je mailbox!