Acties en Nieuws van de Week - Week 40  

Gezien bij Rob

Gezien bij Rob - PlantPlezier.nl

Rob laat in Robs Grote Tuinverbouwing weer bijzondere planten zien. Vorige week liet hij de Oude Wijfjes zien in Robs Grote Tuinverbouwing. Ook Grootmoeder besteedde er aandacht aan en Ivo schreef erover in zijn column. Deze week brengt Rob bijzondere pluimhortensias onder de aandacht.

Pluimhortensia Limelight 

limelight

Hydrangea paniculata ‘Limelight’

De prachtige pluimhortensia ‘Limelight’ heeft zeer in het oogspringende bloeiwijzes: grote, tot wel 30 cm lange witte bloempluimen met witgroene accenten. De forse bloemen behouden lang hun mooie kleur. Het blad heeft een aantrekkelijke gele herfstkleur. Ze bloeit op eenjarige hout. Je kunt alle takken elke lente snoeien.

Pluimhortensia ‘Vanille Fraise’

hydrangea-paniculata-vanille-fraise

Hydrangea paniculata ‘Vanille Fraise’

Witte, roze en rode bloemen!

Pluimhortensia ‘Vanille Fraise’ is een bijzonder rijkbloeiende hortensiasoort. De grote, crème witte bloemen verkleuren in het najaar naar roze en zelfs donkerrood. Ook de uitgebloeide bloemen behouden lang hun mooie kleur.

Pluimhortensia ’Magical Moonlight’

magical-moonli

Hydrangea paniculata ‘Magical Moonlight’

De prachtige pluimhortensia ’Magical Moonlight’ heeft zeer in het oog springende bloeiwijze: grote witte bloempluimen met witgroene accenten. Zij zullen zeker de aandacht trekken in je tuin! Deze geweldige topper bloeit op eenjarige twijgen en is hierdoor makkelijk in een grote kuip te houden.

Pluimhortensia ‘Diamant Rouge’ – Struik

diamant-ro

Hydrangea paniculata ‘Diamant Rouge’

De meest rode pluimhortensia!

De Hydrangea is een bekende verschijning in veel tuinen en dat is niet voor niets. Er zijn zoveel soorten en kleuren. Deze pluimhortensia heeft een fraai kleurverloop van zacht rood in juli en augustus tot diep warm rood in de herfst. De bloemtrossen kunnen tot wel 30-40 cm worden! Groeihoogte tot ca. 150 cm.

Pluimhortensia ‘Little Lime’ – Struik

little-lime

Deze prachtige pluimhortensia is een compacte vorm van de bekende Hortensia ‘Limelight’. Zeer geschikt dus voor de wat kleinere tuinen of in een ruime bloembak of -pot op het terras of balkon. De opvallende bloempluimen zijn wit met wat lime die roze tot rood zullen uitbloeien in het najaar. Ook dan zijn ze prachtig. Een groot deel van het jaar zijn deze prachtig planten dus decoratief! De bloempluimen staan op stevige stelen zodat ze ook perfect in een grote bloemenvaas kunnen staan.

Al de bovenstaande pluimhortensia’s zijn bij Bakker.com te bestellen. Klik op de foto van de hortensia die je leuk vindt en vergeet niet actiecode PLANTPLEZIER in te voeren voor 10% korting.

  Nieuwsbrief  

Ontvang al het leuks van PlantPlezier elke week in je mailbox!